3 ZIME Tene Štivičić- družinska saga, v nedeljo v SSG

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
POPOLDANSKI PROGRAM

Tena Štivičić
3 ZIME
režiserka: Barbara Hieng Samobor
producent: Mestno gledališče ljubljansko

nedelja, 14. januarja, ob 17.00
z italijanskimi nadnapisi

Čustva, privlačnosti, odnosi so prikupna tema letošnje sezone Slovenskega stalnega gledališča. Po smešno zapletenih partnerskih odnosih Resnic, dokaj razburkanih razmerjih Baruf in premieri poletnega dialoga Petra Handkeja med Moškim in Žensko Lepi dnevi v Aranjuezu, bo v nedeljo gostovala zanimiva družinska saga Tene Štivičić 3 Zime Mestnega gledališča ljubljanskega. Predstava spada v popoldanski abonmajski program in bo na sporedu ob 17.00 v Veliki dvorani Kulturnega doma, kjer bo kot običajno opremljena tudi z italijanskimi nadnapisi.
Tena Štivičić je leta 1977 rojena, prodorna hrvaška dramatičarka, ki živi in ustvarja v Londonu. Njena igra 3 zime je bila decembra 2014 krstno uprizorjena z velikim uspehom v londonskem Narodnem gledališču. Zanjo je avtorica prejela nagrado Susan Smith Blackburn 2015, ki jo v New Yorku podeljujejo najboljšim, v angleščini pišočim dramatičarkam z vsega sveta.
Zgodba se dogaja na Hrvaškem: ključni dogodki se navezujejo na konec avstro-ogrske monarhije in segajo preko vzpona in padca komunizma do tranzicije, demokracije in vstopa v Evropsko skupnost. Dogajanje spremljamo skozi usode štirih generacij žensk, ki so v povsem različnih svetovih odraščale v isti zagrebški, nekoč razkošni vili, zgrajeni še v času monarhije, kasneje pa nacionalizirani in razdeljeni.
Zime so res tri: 1945, 1990 in 2011. Klobčič se začne odmotavati leta 2011, ko se zaradi Lucijine poroke v hiši zbere vsa družina in izve, da naj bi Lucijin ženin, novodobni bogataš sumljivih poslov, hišo odkupil. Avtorica z izjemno toplino in naklonjenostjo odstira življenja vseh članov družine predvsem z ženske perspektive. Ženske, z vsako generacijo bolj neodvisne in izobražene, so gonilna sila rodbine. Z veliko požrtvovalnostjo, pogumom in nezlomljivo voljo so kos vsem preizkušnjam, ki se jim postavljajo na pot. Prilagajajo se, se upirajo, prepirajo se, ljubijo in sovražijo. In ob vsem tem rastejo ter svoje izkušnje in modrost prenašajo na svoje hčere.
Predstavo je na oder MGL-ja postavila režiserka Barbara Hieng Samobor. Igralka Jana Zupančič je za svojo vlogo prejela Dnevnikovo nagrado in nagrado na 31. festivalu Gavellovi večeri.
Abonenti SSG bodo za ogled predstave lahko izkoristili tudi brezplačni avtobusni prevoz iz okolice Trsta (Sesljan, Milje, Opčine).

video:https://www.youtube.com/watch?v=S_TM3qs1q_M

foto: Damjan Švarc

3 zime .jpg

3 zime.jpeg

3 zime.jpg

Vozni red brezplačnega avtobusa
PRVI AVTOBUS
15.30 – Sesljan, parkirišče
15.40 – Nabrežina, trg
15.45 – Križ, avtobusna postaja
16.00 – Zgonik, pred županstvom
16.15 – Prosek, Kržada
DRUGI AVTOBUS
16.00 – Opčine, postaja na Bazoviški ulici 21
16.10 – Trebče, trg pri spomeniku
16.15 – Padriče, postaja pred športnim centrom Gaja
16.17 – Padriče, pred Cerkvijo
16.20 – Bazovica, pred cerkvijo
TRETJI AVTOBUS
16.00– Milje, avtobusna postaja
16.05 – Žavlje, avtobusna postaja
16.10 – Domjo, nasproti Kulturnega centra
16.15 – Dolina, pred županstvom
16.20 – Boljunec, pred gledališčem Prešeren
16.25 – Boršt, avtobusna postaja
16.30 – Ricmanje (Barde), avtobusna postaja

www.teaterssg.com

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj