Abonmajska sezona 2014-2015

Začenja se prodaja abonmajev pri blagajni gledališča od ponedeljka, 15. septembra, vsak delavnik od 10. do 15. ure

Abonmajska kampanja za novo sezono Slovenskega stalnega gledališča se je letos začela zelo zgodaj, saj je bivša umetniška vodja Diana Koloini predstavila program hišnih uprizoritev in gostujočih predstav že junija. Poletna »abonmajska« bera je presegla pričakovanja z izjemno dobrim odzivom abonentov, ki so do konca julija lahko potrdili svoj abonma s popustom in nagradnim koncertom.

V ponedeljek, 15. septembra, se bo pri blagajni tržaškega gledališča uradno odprl jesenski del abonmajske kampanje s prodajo novih abonmajev in potrditvijo starih. Cene abonmajev so ostale nespremenjene in posebno ugodne, potrjene so tudi izbirne kombinacije hišnih in gostujočih dramskih predstav, glasbenih in plesnih dogodkov.

Dvojna vodilna nit sezone bo upoštevala obletnico prve svetovne vojne in kritično, aktualno razmišljanje Ivana Cankarja v mojstrovini Hlapci. Pisana raznolikost umetniških izrazov pa bo najmočneje zaznamovala program, ki bo prepletal klasične tekste Molièra, Thomasa Manna, Shakespearja ali De Filippa, besedila sodobnih avtorjev Marka Sosiča, Carla Tolazzija, Maje Haderlap, avtorske projekte, muzikle, eksotične večere folklornih plesov, komedijo in dramo, koncerte in sodobni ples v izvedbi uveljavljenih umetnikov, a tudi najobetavnejših mladih ustvarjalcev.

Sezona se bo uradno pričela 7. novembra s predstavo Čarobna gora Thomasa Manna, koprodukcijo z ljubljansko Dramo v režiji Mateje Koležnik, pred tem pa bo gledališče ponudilo tudi uvodne dogodke, med katerimi bo koncert tolkalne skupine Stop, ki je prejela letošnjo nagrado Prešernovega sklada. Za ta koncert velja posebna ponudba: kdor bo vpisal abonma do 30. septembra, bo prejel namreč nagradno vstopnico. Blagajna SSG v ulici Petronio, 4 pričakuje stare in nove abonente vsak delavnik od 10.00 do 15. ure (tel. 040-2452616 ali 040-362542/ brezplačna številka 800214302).

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj