Lara Komar

Članica igralskega ansambla SSG od sezone 2007/2008 do sezone 2014/2015

Lara Komar se je rodila 7. oktobra 1980 v Trstu. Po končanem študiju kulturnega marketinga na Fakulteti za vzgojne vede Univerze v Trstu je leta prejela diplomo igralske akademije Accademia teatrale Città di Trieste. Opravljala je tudi gledališče seminarje pod mentorstvom Mamadoua Dioumeja in Cristine Pezzoli. V letu 2006 je obiskovala poletni seminar na dramski šoli Guildhall School of Music and Drama London. Diplomo iz petja je pridobila na videmskem glasbenem konzervatoriju Jacopo Tomadini, svoje igralske veščine pa v zadnjih letih pilila še v gledališkem seminarju Shakespeare in progress pod mentorstvom Alessandra Marinuzzija in Be your acting pod mentorstvom Gianmarie Martinija. Gledalcem SSG se je prvič predstavila v Andersenovi Snežni kraljici v režiji Marka Sosiča. V sezoni 2006/2007 je opozorila nase z vlogo Ide v Pasolinijevem Svinjaku (r. Ivica Buljan). Predvsem iztopa njena vloga v predstavi Zlati zmaj (Roland Schimmelpfennig, r. Janusz Kica).

Je tudi odlična interpretka glasbe (mezzosopran, lahka glasba, klavir). Poleg stalnega anganžmaja v Slovenskem stalnem gledališču, katerega članica je od leta 2007, sodeluje tudi z drugimi gledališči, igra v filmih (Shanghai, Un corpo in vendita, Črni bratje, Prehod – Transition) in reklamah.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj