ANGEL POZABE Maje Haderlap za začetek goriške sezone SSG-v ponedeljek, 23. novembra

 

V ponedeljek, 23. novembra, bo Kulturni center Lojze Bratuž gostil otvoritev nove sezone Slovenskega stalnega gledališča za Gorico. Konec abonmajske kampanje in začetek nove, zelo raznolike in zanimive sezone bo potekal v znamenju gledališke uspešnice kot je predstava SNG Drama Angel pozabe, ki je nastala po romanu koroške pisateljice Maje Haderlap. Manjšinska tematika v koroški zgodovini bo tema, s katero bo gledališče izrazilo svojo dobrodošlico novim in že zvestim abonentom, ki si bodo do aprila ogledali klasične in sodobne drame, muzikal, komorno opero, koncert in komedijo. Zamudniki si lahko zagotovijo abonma še do začetka predstave v režiji Igorja Pisona, v kateri nastopajo trije znameniti protagonisti slovenske gledališke scene: Barbara Cerar, Saša Pavček in Janez Škof.
Uspešna predstava je ob odobravanju občinstva in kritike prejela tudi posebna priznanja za igralske kreacije, hkrati je prva odrska adaptacija emblematičnega romana priznane koroške pisateljice, ki z intimno poetičnostjo spregovori o pomenu partizan­skega gibanja na avstrijskem Koroškem. Angel pozabe je v prvi vrsti roman o individualnem, kolektivnem in kulturnem delovanju spomina, o nezmožnosti spominjanja določene družbene skupnosti ter o posledicah, ki jih prinaša spominski molk. Pred začetkom predstave bo umetniški vodja SSG Eduard Miler pozdravil goriško publiko, režiser predstave Igor Pison pa bo spregovoril o uprizoritvi.
Predstava se bo pričela ob 20.30 in bo opremljena z italijanskimi nadnapisi. Abonenti in obiskovalci se bodo lahko podali v gledališče z brezplačnim avtobusom. Postaje in urniki so sledeči: Doberdob-na trgu sv. Martina ob 19.35, Tržič-ul. San Polo pri bolnici ob 19.45, Štivan – pri križišču na avtobusni postaji ob 19.50, Jamlje- na avtobusni postaji ob 20.00, Gabrje -na avtobusni postaji ob 20.10, Sovodnje- pri lekarni ob 20.15. Blagajna bo odprta eno uro pred začetkom predstave.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj