ARS TEATRALIS v Benečiji-Čez namišljeno črto 10.02.2020

Ars teatralis

Čez namišljeno črto

Literarni večer s pesnicami Beneške Slovenije

 

PONEDELJEK, 10. FEBRUARJA, OB 20.00

MUZEJ SMO, ŠPETER

 

Pesnice: Marina Cernetig, Claudia Salamant, Andreina Trusgnach, Margherita Trusgnach

Igralka: Nikla Petruška Panizon

Sogovornica: Živa Gruden

Povezovalec: Igor Velše

Glasbenika: Davide Tomasetig, Igor Černo

Režija: Alen Jelen

 

Literarni večer Čez namišljeno črto je drugi te sezone v ciklu Ars teatralis, katerega glavni namen je z umetniško besedo povezati matico z zamejstvom. Idejni vodja tega gledališko-radijskega cikla je režiser Alen Jelen. Tokrat se je želel pokloniti literarni besedi v narečju, ki ga govorijo v Beneški Sloveniji. Na dogodku, ki bo potekal v ponedeljek, 10. februarja ob 20.00 v muzeju SMO (Slovensko multimedialno okno) v Špetru Slovenov, bomo lahko slišali poezijo pesnic Marine Cernetig, Claudie Salamant, Andreine Trusgnach in Margherite Trusgnach. Vse štiri pišejo v narečju, v znamenju narečja in izročila Benečije pa bo tudi glasba, ki jo bosta izvajala Davide Tomasetig in Igor Černo. Književno ustvarjanje v narečju pa bo med drugim na dogodku predstavila ena od ustanoviteljic Dvojezičnega šolskega središča v Špetru Slovenov in dolgoletna ravnateljica te šole Živa Gruden.

Večer z neposrednim radijskim prenosom je nastal v sodelovanju Tretjega programa Radia Slovenija – programa Ars, tržaškega Slovenskega stalnega gledališča in Inštituta za slovensko kulturo. Scenarij zanj sta napisala Alen Jelen in Maja Žvokelj.

Vabljeni k poslušanju!

 

 

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj