BREZMADEŽNA – Hommage à Tomaž Pandur 24.01. v SSG

 

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

VEČERNI PROGRAM

Hommage à Tomaž Pandur

po romanu Colma Tóibína
BREZMADEŽNA/IMMACULATA
producent: SNG Maribor

 

petek, 24. januar, ob 20.30

z italijanskimi nadnapisi

Velika dvorana SSG

 

»Če je oltar tam, kjer pokleknemo, je oltar zame gledališki oder. Prostor, kjer sem s Tomažem preživela vse svoje gledališko življenje, tesno prepleteno z njegovo intimno vizijo sveta, z njegovimi svetlimi in temnimi sanjami, ki jih je v ustvarjalnem zagonu strastno živel v udejanjanju svoje Poezije in Resnice.« – tako je Livija Pandur napisala ob premieri predstave Brezmadežna/ Immaculata, ki jo je dokončala po prerani smrti brata, priznanega, vizionarnega umetnika Tomaža Pandurja. Predstava, ki nam bi zaznamovala Pandurjevo vrnitev na oder mariborskega narodnega gledališča, se je tako prelevila v homaž umetniku z unikatno poetiko.

Večerni abonmajski program Slovenskega stalnega gledališča jo bo pripeljal v Trst za enkratno ponovitev, na sporedu v petek, 24. januarja ob 20.30. Dogodek bo v veliki dvorani Kulturnega doma in bo opremljen z italijanskimi nadnapisi.

Predstava je zasnovana po romanu irskega pisatelja Colma Tóibína Marijin testament (2012), v katerem je avtor humaniziral Kristusovo mater in ji končno podelil lastni glas. Njegova Marija živi v izgnanstvu in obnavlja spomin na dogodke, ki so privedli do brutalne smrti njenega sina. Ne spominja se ga kot odrešitelja, pač pa kot občutljivega človeka; otroka, ki je živel v času velikih sprememb in pretresov med ljudmi, ki jim ne bi smel zaupati. Estetsko dovršena uprizoritev postavlja pripoved v intelektualno in emocionalno klimo našega časa. Protagonistka monodrame je igralka Nataša Matjašec Rošker.

 

 

BLAGAJNA SSG/ BIGLIETTERIA TSS

od torka do petka od 10. do 15. ure in uro pred predstavo

da martedì a venerdì dalle 10.00 alle 15.00 e un’ora prima dell’inizio degli spettacoli

tel. 00 39 040 24 52 616

brezplačna telefonska številka/ numero verde: 800 214 302

 

www.teaterssg.com

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj