BRILJANTINA-kultni muzikal za začetek goriške sezone SSG

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
ABONMA V GORICI
 
Jim Jacobs, Warren Casey
BRILJANTINA (GREASE)

torek, 22.oktobra, ob 20.00 – Gledališče Verdi v Gorici 
v sodelovanju z Glasbeno matico in z Občino Gorica
 

prva, v celoti profesionalna slovenska postavitev kultnega muzikala, ki je nastal po enem najpopularnejših filmskih muzikalov vseh časov
 
briljantina2.jpg
 
Ljubezen, sanje najstnikov, zimzeleni hiti, koreografije, glasba v živo: začetek sezone Slovenskega stalnega gledališča v Gorici bo dogodek v znamenju glasbenega gledališča. V torek, 22. oktobra ob 20.00 bo prva etapa letošnjega »nedvomno čudovitega« gledališkega potovanja znameniti muzikal Grease, v slovenski jezikovni različici, ki nosi naslov Briljantina.
Slovenska postavitev kultnega muzikala nagovarja različne generacije: od tistih, ki so se navdušili za njegovo glasbo na Broadwayu v sedemdesetih letih ali so jo spoznali s filmom Randala Kleiserja (1978), do mlajših generacij, ki se še danes preizkušajo v kultnih koreografijah, s katerimi sta John Travolta in Olivia Newton John osvajala občinstvo.
Izvirna moč muzikala je v desetletjih ostala nespremenjena, kot potrjuje producent Jurij Franko, ki je o turneji predstave povedal: »Briljantina je prehodila Slovenijo po dolgem in počez.  Največje presenečenje je, da si ta zimzeleni muzikal prihajajo ogledovati tudi zelo mladi ljudje, ki glasbe in filma sploh ne poznajo.  V njem najdejo sebe in življenje svojih prijateljev, sovrstnikov.« Osrednja lika muzikala sta neotesan in predrzen fant Danny ter lepo vzgojeno dekle Sandy, ki imata v uprizoritvi Prospot glas in obraz Luke Markusa Štajerja in Saše Lešnjek.
Enkratno gostovanje muzikala v dvorani gledališča Verdi v Gorici je nastalo s sodelovanjem Občine Gorica in Glasbene matice ter bo zadnja priložnost za nakup celotnega abonmajskega programa za Gorico (nakar bo možen nakup mini abonmajev za izbrane predstave). Vstopnice so na voljo pri blagajni Kulturnega doma v Gorici, na večer prireditve pa pri blagajni gledališča Verdi.
Sezona SSG za Gorico bo v nadaljevanju ponudila premiero drame Saše Pavček Na valovih o nenavadnem radijskem pogovoru operne dive. Sledila bo decembra ponovitev komedije, ki je pred kratkim odprla tržaško sezono, Krčmarica Mirandolina Carla Goldonija. Januarja bodo abonenti vabljeni v SNG Nova Gorica za ogled predstave Baron Münchhausen s Patrizio Jurinčič, nakar se bo sezona zaključila še s francosko družinsko dramo Samo konec sveta, z dvojezičnim projektom Zois_it.si in sodobno komedijo Čudovita. V sezono sta vključena tudi dva koncertna dogodka, od katerih bo prvi tradicionalni božični koncert v KC Lojze Bratuž.

briljantina1.jpg

video: https://www.youtube.com/watch?v=_3Jf_eK-o0g
  
Abonmaji SSG za Gorico so na voljo pri blagajni Kulturnega doma v Gorici 
(od ponedeljka do petka z urnikom 9.00-13.00 in 15.00-18.00) 
Kulturni dom, Gorica – ul. I. Brass 20, tel +39 0481 33288, e-mail: info@kulturnidom.it

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj