CARMEN MANET – Evrovizijski zbor leta v nedeljo, 10. decembra v Gorici

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
ABONMA V GORICI

CARMEN MANET
(Eurovision Choir of the Year WINNER 2017)

Nedelja, 10. decembra, ob 18.00 v Kulturnem domu Gorica

Carmen manet v latinščini pomeni: pesem ostane. Tako ime si je nadela skupina kranjskih gimnazijk, ki so želele prepevati tudi potem, ko so se poslovile od gimnazijskih klopi. Med šolanjem so se stkale močne vezi, mnoge med njimi povezane s sodelovanjem pri projektih dekliškega pevskega zbora, ki je začel delovati pred sedmimi leti.
Leto 2017 je postalo prelomnega pomena v zgodovini te skupine, ki je julija zmagala na prvi absolutni izvedbi Evrovizijskega zbora leta v Rigi. Tekmovanje je najnovejša veja evrovizijskih dogodkov, med katere spada tudi najbolj znani Evrosong. V zboru, ki ga vse od ustanovitve vodi Primož Kerštanj, poje 33 deklet. Med konkurenčnimi evropskimi zbori so pevke prepričale strokovno žirijo uglednih umetnikov (Elina Garanča, John Rutter, Nicholas Fink) z energijo in raznovrstnim programom. Pred omenjenim evrovizijskim izzivom so dekleta osvojila priznanja tudi na evropskih in kitajskih mednarodnih tekmovanjih.
V nedeljo, 10. decembra ob 18.00 bo zbor prvič nastopil v Gorici in sicer v okviru abonmajskega programa Slovenskega stalnega gledališča v goriškem Kulturnem domu. Dogodek prireja Kulturni dom, kjer poteka tudi prodaja vstopnic.

Kulturni dom, Gorica – ul. I. Brass 20, tel +39 0481 33288, e-mail: info@kulturnidom.it

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj