CUKRBOMBA! – nova otroška predstava SSG, od 8. novembra

Kulturno društvo Studio Giallo in Slovensko stalno gledališče
v sodelovanju s SKD Tabor Opčine
 
 
Maurizio Soldà
CUKRBOMBA
 
režiser: Maurizio Soldà  
igrata: Elena Husu in Tiina Hallikainen
kostumi: Irina Mihelcic

cukr 1.jpg
Opicam najljubše sladke so banane,
ptičicam zrele češnje so najslajše,
zajčku všeč solata je hrustljava,
najboljše na svetu je sadje in zelenjava.
 
premiera:  8. november 2018, ob 10.00
Prosvetni dom na Opčinah
 
8. novembra se bo gledališka sezona pričela tudi za mlajše abonente Slovenskega stalnega gledališča. Začetek programov za šole bo v znamenju nove premiere potujoče otroške predstave v dvojni različici, ki bo v prihodnjih mesecih obiskala osnovne šole in vrtce tržaške pokrajine. Vsaka predstava bo prilagojena starosti gledalcev, tema pa bo enotna in zelo aktualna: zdravo prehranjevanje. Debata o pretirani uporabi sladkorja, o konzervansih, barvilih in raznih kemikalijah v hrani za odrasle in za otroke ni novost,  prav gotovo pa je v zadnjih letih prišlo do večjega in sistematičnega ozaveščanja, tudi v šolskih prostorih.
Prekomerna teža otrok je zdravstveni problem, ki je v zadnjih desetletjih postal stalnica ne samo zaradi boljših življenjskih razmer, a predvsem zaradi napačnih prehranskih navad. Maurizio Soldà si je na to temo zamislil gledališko predstavo, ki lahko postane zanimiv in zabaven didaktični pripomoček. »Predavanje« je zato zaupal »okusologinji« in izumiteljici vedno novih dobrot za otroke, ki ne upoštevajo njihovega zdravja, temveč zaslužek, saj tokrat izumi poslastico z desetletnim rokom trajanja.
Predstava Cukrbomba na duhovit in sproščujoč način govori o napačnem prehranjevanju in je nastala iz prepričanja o nujnosti drugačnega in dodatnega informiranja otrok o napakah in zmotah v prehranjevanju. Avtor besedila je tudi režiser predstave, v kateri igra Elena Husu ob sodelovanju igralke Tiine Hallikainen. Kostume podpisuje Irina Mihelcic.
Predstava je koprodukcija Društva Studio Giallo in Slovenskega stalnega gledališča in je nastala s podporo Dežele Furlanije Julijske krajine. Partnerji projekta so občine Devin-Nabrežina, Zgonik in Dolina. SKD Tabor pa bo tudi ob tej priložnosti utrdilo in potrdilo svoje sodelovanje s SSG, saj bo premiera v četrtek, 8. novembra ob 10.00 v Prosvetnem domu na Opčinah.

foto: Luca Quaia
cukr foto luca quaia (5).jpg

cukr foto luca quaia (8).jpg

cukr foto luca quaia (12).jpg

cukr foto luca quaia (1).jpg

 
www.teaterssg.com
 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj