DANIJEL MALALAN direktor SSG v novem triletju

DANIJEL MALALAN BO DIREKTOR SSG TUDI V NASLEDNJEM TRILETJU

NJEGOV UMETNIŠKI KONZULENT BO IGOR PISON

 

Upravni svet Slovenskega stalnega gledališča je na predlog predsednice Brede Pahor soglasno sklenil, da bo Danijel Malalan tudi v naslednjem triletju direktor in umetniški koordinator SSG. Tržaški igralec, pevec in voditelj je, kljub izrednim razmeram, ki jih je krojila epidemija, s pomočjo vseh sodelavcev SSG uspešno izpeljal zastavljen triletni program in v celoti sestavil tudi novo gledališko sezono 2022/23, ki bo predstavljena 24. junija letos na vrtu muzeja Sartorio v Trstu. V drugem mandatu bo imel možnost, da opravljeno delo še dodatno umetniško osmisli in nadgradi.

Danijel Malalan je zaključil študij dramske igre in umetniške besede na AGRFT v Ljubljani, nakar je diplomiral na Fakulteti za management v Kopru in je opravil krajši magistrski študij na European School of Economics v Londonu. Od leta 1997 do 2001 in v sezoni 2017/18 je bil član umetniškega ansambla SSG, v letu 2012 pa umetniški svetovalec, v vmesnih obdobjih pa je deloval kot svobodni umetnik. Redno sodeluje z raznimi televizijskimi in radijskimi postajami.

Upravni odbor je ob ponovnem imenovanju in v prepričanju, da bodo naslednje sezone še bogatejše, okrepil umetniški sektor z novostjo, in sicer z umetniško konzulenco Igorja Pisona, ki je študiral na gledališki akademiji Everding v Münchnu in ima bogato mednarodno dejavnost kot dramski in operni režiser v Italiji, Nemčiji, Avstriji, Sloveniji in na Hrvaškem.

Danijel Malalan (SSG/ Luca Quaia)

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj