Dišeče skrivnosti prihajajo v Gorico!

Image

Slovensko stalno gledališče

v sodelovanju s Senzorium Zavodom in UL AGRFT Ljubljana

 

DIŠEČE SKRIVNOSTI

Sprehod skozi zgodovino vonjav

 

scenarij, režija, scenografija, oblikovanje luči, videa in vonjav

Barbara Pia Jenič

 

ponedeljek, 8. novembra, ob 20.00  

Kulturni center Lojze Bratuž

z italijanskimi nadnapisi

 

ZA PREVOZ JE REZERVACIJA OBVEZNA:

048133288 (od 10. do 13.ure in od 15. do 18.ure)

 

»Vsak čas ima svoj vonj, svoj duh« – piše dramaturginja Ana Obreza v gledališkem listu predstave Dišeče skrivnosti, čigar cilj je ravno ta, da z vonjavami pričara ozračje različnih dob in okolij v sugestivni obliki senzorialnega gledališkega izražanja. Nova uprizoritev Slovenskega stalnega gledališča je namreč zgodba o zgodovini parfumov, ki jo gledalec doživlja z vsemi čuti, saj režiserka in avtorica vonjav Barbara Pia Jenič uporablja v vsakem prizoru dišave, ki so dejansko dokumentaristične, olfaktivne ilustracije določene dobe. Na sprehod skozi čas spremljata protagonista Tom in Violeta, ki s pogovori in brskanjem po spletu odkrijeta navade na dvoru Kleopatre, Ludvika XIV, Nerona ali Napoleona. Uporaba značilnih vonjav medtem briše ločnico med odrom in avditorijem.

Posebno doživetje pričakuje gledalce v ponedeljek, 8. novembra ob 20.00 v dvorani Kulturnega centra Lojze Bratuž, kjer bo poskrbljeno tudi za italijanske nadnapise.

Dišeče ozračje bo sooblikovalo prostor skupaj s scenografijo, video ozadjem in s kostumi priznanega dizajnerja Alana Hranitelja. V vlogah legendarnih protagonistov stoletij zgodovine igrajo Nebojša Rako, Tina Gunzek, Nikla Petruška Panizon, Maja Blagovič in Franko Korošec.

foto SSG/ Luca Quaia

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj