DOKLER NAJU SEKS NE LOČI-15. aprila v popoldanskem programu SSG

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
POPOLDANSKI PROGRAM

Michele Riml
DOKLER NAJU SEKS NE LOČI
režiserka: Ajda Vlacl
producent: SLG Celje

nedelja, 15. aprila 2018, ob 17.00
v Veliki dvorani SSG
z italijanskimi nadnapisi
z avtobusnim prevozom

Popoldanski program Slovenskega stalnega gledališča se bo zaključil v nedeljo, 15. aprila z enkratnim gostovanjem komedije SLG Celje Dokler naju seks ne loči. Protagonista zabavnih dogodivščin dveh zakoncev, ki iščeta izhod iz domače rutine, sta tržaška igralka Lučka Počkaj in igralec Brane Završan, ki je prav tako znan in priljubljen pri tržaški publiki. Avtorica tega besedila (v izvirniku Sex laundry) je kanadska priznana in večkrat nagrajena dramatičarka Michele Riml.
Komedija Dokler naju seks ne loči je bila prevedena v več tujih jezikov in igrana na Poljskem, Islandiji, v Nemčiji, Mehiki, ZDA in na Novi Zelandiji. Krstno uprizoritev je doživela na Vancouver International Fringe Festivalu leta 2002.
Univerzalno temo dolgega zakona, vseh njegovih vzponov in padcev Rimlova izriše z žgečkljivim humorjem, hkrati pa iskreno in nepristransko razkriva probleme in skrbi dolgoletnega zakonskega odnosa. Drama govori o tem, kaj je v življenju in odnosu pomembno in kaj storiti, ko stvari zdrsnejo v naveličanost in dolgčas.
Po petindvajsetih letih zakona si Alice in Henry privoščita vikend samo zase. Ideja je pravzaprav bolj Alicina, ki si želi, da bi v hotelski sobi s priročnikom Seks za telebane obudila svoje ljubezensko življenje in nekdanjo strast. Henry pa bi rad obdržal življenje, kot ga pozna – udobno, varno in mirno. Sam je s svojim življenjem in njunim odnosom popolnoma zadovoljen in ne razume ženinega nezadovoljstva. Alice in Henry poskušata v hotelski sobi preizkusiti različne nasvete, ki jih ponuja priročnik. V praksi pa mnogi od nasvetov postavijo Alice in Henryja v neugoden položaj, da se počutita neumno in nelagodno – namesto da bi se med njima razvnela strast, se odpirajo vprašanja o kvaliteti in smislu njunega zakona. Romantični vikend se ne odvije, kot si je zamislila Alice: izkaže se, da sta oba postala nesrečna, otopela in nezadovoljna, ker sta pozabila na male stvari, ki so ju na začetku njunega odnosa osrečevale.
Komedija v režiji Ajde Vlacl bo na sporedu v nedeljo ob 17.00 v Veliki dvorani SSG in bo opremljena z italijanskimi nadnapisi. Na voljo bodo tudi trije avtobusi za gledalce, ki prihajajo iz okolice mesta (Sesljan, Milje, Opčine).

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj