DVA VIKENDA, ŠTIRI PREDSTAVE

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
DOGODKI IZVEN ABONMAJA


komedija SLUGA DVEH GOSPODARJEV – 27. in 28.aprila
in
muzikal ZADNJIH PET LET! – 11. in 12. maja


SLUGA DVEH GOSPODARJEV
po motivih Carla Goldonija
režija, priredba in zamisel: Igor Pison

SOBOTA, 27.04 ob 20.30
GOSPODARSKA ZADRUGA V BAZOVICI

NEDELJA, 28.04 ob 18.00
KD IGO GRUDEN V NABREŽINI

sodelujeta SKD Lipa in SKD Igo Gruden

sluga foto luca quaia (8).jpgPosodobljena in hkrati zvesta različica komične, improvizacijske, baročne Commedie dell’Arte je na začetku letošnje sezone Slovenskega stalnega gledališča obarvala zabavno predstavo Sluga dveh gospodarjev po motivih istoimenske komedije Carla Goldonija. Režiser Igor Pison si je zamislil to predstavo za gostovanja po društvenih dvoranah, v duhu prav tako potujoče gledališke zvrsti, v kateri dobi navdih. V soboto, 27. aprila bo predstava gostovala ob 20.30 v dvorani Gospodarske Zadruge v Bazovici s sodelovanjem SKD Lipa, v nedeljo, 28. aprila ob 18.00 pa bo zaživela na odru Kulturnega doma Igo Gruden v Nabrežini s sodelovanjem istoimenskega kulturnega društva.
Komedija »Sluga dveh gospodarjev« ima v Goldonijevem opusu posebno mesto kot prelomnica, ki zapira vrata staromodnemu in izumetničenemu gledališču z maskami in odpira pot do Goldonijevega opisa realnega življenja. Besedilo govori o dvojni službi protagonista Truffaldina, ki si želi dvojnega zaslužka, a kmalu ugotovi, da bo za to potreboval vso svojo iznajdljivost, saj imata gospodarja nepričakovane skupne zaplete. Okoli komične osi se vrti ljubezenska zgodba, ki pa je najprej kupčija patriarhalne družbe, čeprav v zelo komični omaki. Igralska zasedba je pretežno tržaška: v kostume in lasulje različnih likov spretno zlezejo namreč Nikla Petruška Panizon, Tadej Pišek, Andrej Rismondo in Nejc Kravos. Izvirne songe je podpisal Ilija Ota.
 

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
SNG NOVA GORICA
GLASBENA MATICA
 
Jason Robert Brown
ZADNJIH PET LET
(THE LAST FIVE YEARS)
muzikal
 
režiserka : Jasmin Kovic
 
sobota, 11. maj ob 20.30
nedelja, 12.maj ob 18.00
Mala dvorana SSG

l5y foto luca quaia (6).jpgLjubezen v New Yorku v vrtiljaku različnih glasbenih zvrsti in emocij je snov muzikala Zadnjih pet let, off-Broadway uspešnice Jasona Roberta Browna, s katero je Slovensko stalno gledališče zaplavalo letos v vode ameriške glasbene pripovedi v koprodukciji s SNG Nova Gorica in z Glasbeno matico. Zgodba obetavnega pisatelja Jamieja sledi naravni kronologiji, pripovedni lok ženskega lika, mlade igralke in pevke Cathy, ki je prišla iz predmestja v New York, da bi lahko doživela slavo, pa poteka v nasprotni smeri. Srečanje, poroka, ločitev so etape njune zgodbe, ki jo muzikal pripoveduje na originalen način. Režijo uprizoritve SSG podpisuje Goričanka Jasmin Kovic, v vlogah protagonistov igrata in pojeta glasbeno nadarjena tržaška igralca Danijel Malalan in Patrizia Jurinčič, člana ansamblov sodelujočih gledališč (SSG Trst in SNG Nova Gorica), glasbeni vodja predstave pa je vsestranska tržaška glasbenica Andrejka Možina, ki je koordinirala tudi instrumentalno skupino Glasbene matice. Muzikal bo doživel dve izredni ponovitvi izven abonmaja v soboto, 11. maja ob 20.30 in v nedeljo, 12. maja ob 18.00 v Mali dvorani SSG. Predstava je opremljena z italijanskimi nadnapisi.

www.teaterssg.com

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj