DVE IZREDNI PONOVITVI PREDSTAVE KAKOR V NEBESIH

Image

NA VALU USPEHA…

DVE PREDNOVOLETNI PONOVITVI IZVEN ABONMAJA

PREDSTAVE “KAKOR V NEBESIH”

 

ZADNJA ABONMAJSKA PONOVITEV  V SOBOTO, 11. NOVEMBRA

V SKLOPU KLAVIRSKIH DNEVOV EPTE

PRED PREDSTAVO VODENI OGLED RAZSTAVE PARTITURA FRANCA VECCHIETA

 

Slovensko stalno gledališče bo konec tedna odprlo vrata klavirskim pedagogom Slovenije, ki se bodo prvič srečali v Trstu v okviru Klavirskih dnevov društva EPTA. Gledališka predstava, ki govori o poučevanju glasbe je naravnost idealna v tem kontekstu, zato bo sodelovanje s Slovenskim stalnim gledališčem in Glasbeno matico omogočilo udeležencem ogled koprodukcije »Kakor v nebesih«, ki bo spadala v uradni program klavirskega kongresa.

Predstava, ki je z vrsto polnih dvoran in stoječih ovacij odprla sezono SSG v Trstu in v Gorici, bo zaključila serijo abonmajskih ponovitev v soboto, 11. novembra ob 20.00 na Velikem odru tržaškega gledališča, kjer bodo uigrani zasedbi zaploskali gostujoči pianisti in abonenti gledališča. Ob 19.00 bo Franc Vecchiet sprejel vse zainteresirane na vodenem ogledu razstave »Partitura« v vhodni avli in v foajeju parterja Kulturnega doma (rezervacija ni potrebna).

Blagajna gledališča bo uro pred predstavo odprta tudi za prodajo vstopnic za ogled zadnje abonmajske ponovitve predstave »Kakor v nebesih«, ki bo tudi tokrat opremljena z italijanskimi nadnapisi.

Na valu navdušenja publike vseh starosti se bodo ponovitve te predstave nadaljevale izven abonmaja. Gledališče bo ponudilo zamudnikom ali tistim, ki bi si ogledali predstavo drugič, dve dodatni možnosti v prazničnem času (abonenti SSG bodo imeli v tem primeru poseben popust pri nakupu vstopnice). Koprodukcija z Glasbeno matico in z Mestnim gledališčem Ptuj bo namreč zaživela v sredo, 27. decembra in v četrtek, 28. decembra ob 20.00, vedno z italijanskimi nadnapisi. Prednovoletni čas bo v sozvočju s švedskim scenarijem Kaya Pollaka, ki govori o pevskem zboru, njegovem dirigentu, o pomenu skupnosti in združitve moči za skupni cilj, o moči glasbe in petja. V uprizoritvi režiserja Sama M. Strelca nastopa zasedba igralcev in pevcev, v kateri glavno vlogo dirigenta odigra igralec in glasbenik Jure Ivanušič.

 

 

Kay Pollak

KAKOR V NEBESIH

SOBOTA, 11. NOVEMBRA OB 20.00 – reda B2, B3

 

SREDA, 27. DECEMBRA, OB 20.00 – izven abonmaja

ČETRTEK, 28. DECEMBRA, OB 20.00 – izven abonmaja

Velika dvorana SSG

z italijanskimi nadnapisi

foto SSG Luca Quaia

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj