Literarni večer z Majdo Artač

ARS TEATRALIS

Literarni večer z Majdo Artač

ARS TEATRALIS

Koproducent: Slovensko stalno gledališče Radio Slovenija 3. program Radio Trst A v sodelovanju z ZTT

Režiser

Alen Jelen

Literarni večer z Majdo Artač
SILHUETE
Pogovor z Majdo Artač vodi
Martina Kafol
Glasba v živo
Janoš Jurinčič - kitara

Moč pesniške besede, umetniško podajanje verzov, ubrane glasbene sugestije bodo čarobne sestavine izvrstnega literarnega večera, ki bo v četrtek, 28. marca ob 20.30 v Mali dvorani Kulturnega doma v Trstu. Slovensko stalno gledališče, Radio Slovenija-tretji program, Radio Trst A, založba ZTT in režiser Alen Jelen bodo tokrat povabili na večer z naslovom Silhuete, ki bo v celoti posvečen opusu pesnice Majde Artač Šturman.
Silhuete je namreč zbirka kratke proze iz leta 2018. Pipovedi, utrinki iz vsakdanjega življenja, razmišljanja, ki se pojavljajo kot neke vrste skic, so dobile obliko kratkih obrisov, ki jih je avtorica poimenovala silhuete. Gre za kratke zgodbeki jih je s posebno ljubeznijo do jezika (in jezikov) stkala roka besedne ustvarjalke: od mladih turistov do prezaposlenih, v vrtoglavi ritem vpetih članov sodobne družine, od groteskne blejske pošasti do angela, od podjetnih, ustvarjalnih žensk in mater do vaškega posebneža ali sitnega meščana. Kot je o njih zapisala avtorica, so Silhuete »obris in vtis, srečanje in slovo, slutnja in spomin«.
Poezije Majde Artač bosta na tem večeru podali igralki SSG Tina Gunzek in Nikla Petruška Panizon. Z avtorico pa se bo pogovarjala Martina Kafol. Žensko nit večera bo prekinil kitarist Janoš Jurinčič, ki bo ustvaril kaleidoskop glasbenih utrinkov.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj