SSG V SODELOVANJU Z ZALOŽBO ALPHABETA VERLAG

BESEDOČASJE/ PAROLE DEL TEMPO/ ZEITWORTE…ERALDO AFFINATI

SSG V SODELOVANJU Z ZALOŽBO ALPHABETA VERLAG

BESEDOČASJE/ PAROLE DEL TEMPO/ ZEITWORTE…ERALDO AFFINATI

Urednik niza srečanj

ALESSANDRO MEZZENA LONA

Založba Alphabeta in Slovensko stalno gledališče nadaljujeta skupno pot skozi besede sodobne ravnodušnosti na torkovih spletnih srečanjih s književnostjo. Vsak torek ob 18.00 igralec Lorenzo Zuffi prebere v dvorani tržaškega Kulturnega doma odlomek iz novele avtorja, ki je sodeloval pri projektu Besedočasje, s katerim italijansko in nemško govoreči avtorji podajo svoja umetniška razmišljanja na temo ključnih besed današnjega časa. Smisel čezmejnega sodelovanja je dvojni prevod teh del, saj gre za sodelovanje z avstrijsko založbo Limbus in za kulturno izmenjavo preko prevodov vseb avtorjev v oba jezika.

V torek, 9. februarja bo urednik knjižne zbirke Giovanni Accardo predstavil v pogovoru rimskega pisatelja Eralda Affinatija, ki je za ta projekt napisal novelo z naslovom Spustite ščit. Affinati poučuje italijanščino na brezplačni šoli, ki jo je ustanovil v pomoč priseljencem. Šolski svet je sploh v središču njegovega delovanja, saj je napisal več knjig na to temo, kot tudi na temo nacizma in njegovih posledic, saj je njegova družina v času druge svetovne vojne utrpela nacistično preganjanje. Pogovor z avtorjem bo potekal v italijanščini, medtem ko sta uvodna beseda in branje odlomka iz novele opremljena s slovenskimi podnapisi. Video bo na voljo od 18. ure dalje na youtube kanalu in spletni strani SSG.

 

 

Ravnodušnost – Spustite ščit

AVTOR: Eraldo Affinati (Rim, 1956)

MODERATOR: Giovanni Accardo

BERE: Lorenzo Zuffi

 

LINK: 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj