Yasmina Reza

BOG MASAKRA

Yasmina Reza

BOG MASAKRA

Mestno gledališče ljubljansko

PREVAJALEC
Aleš Berger
REŽISER, DRAMATURG, SCENOGRAF IN AVTOR GLASBENE OPREME
Diego de Brea
KOSTUMOGRAF
Leo Kulaš
LEKTORICA
Barbara Rogelj
OBLIKOVALEC SVETLOBE
Boštjan Kos
OBLIKOVALEC TONA
Gašper Zidanič
ASISTENT SCENOGRAFA
Janez Koleša

Igrajo

Jana Zupančič
VÉRONIQUE HOUILLÉ
Uroš Smolej
MICHEL HOUILLÉ
Iva Krajnc Bagola
ANNETTE REILLE
Sebastian Cavazza
ALAIN REILLE

VEČERNI SKLOP

Dva enajstletnika sta se stepla na otroškem igrišču. Ker je eden od njiju zaradi udarca s palico izgubil dva zoba, se njuni starši dogovorijo za srečanje, da bi se pogovorili o nesrečnem incidentu. Obisk Annette in Alaina v imenitnem pariškem meščanskem stanovanju Véronique in Michela se začne z vljudnostnim kramljanjem ter v umirjenih in spravljivih tonih omikanih ljudi, vendar se v pološčeni povrhnjici meščanske kultiviranosti zelo hitro pojavijo razpoke. Odnosi postajajo zmeraj bolj napeti, dogajanje se zaostri in sprevrže v medsebojno obtoževanje in vsesplošno obračunavanje vse večjih razsežnosti. Priča smo pravi psihološki vojni med paroma, na dan pa pridejo tudi dolgo zatajevana nesoglasja v obeh zakonih.

S količino popitega alkohola naraščajo njihovi izbruhi jeze in potlačene agresivnosti. Seksistične, rasistične in homofobne opazke se kar vrstijo, osupneta pa tudi njihova skrajna egocentričnost in odsotnost vsakršne empatije … Dogajanje se stopnjuje, spor med sinovoma pa je le še pozabljena iztočnica.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj