Anne Frank

DNEVNIK ANE FRANK

Anne Frank

DNEVNIK ANE FRANK

Plesna pripoved

Avtorica priredbe in režiserka
Renata Vidič
Avtor glasbe
Mirko Vuksanović
Koreograf
Siniša Bukinac
Lektor
Martin Vrtačnik
Kostumografinja
Anja Ukovič
Avtor videoprojekcij
Amar Ferizović
Oblikovalka maske
Sara Longar
Oblikovalec svetlobe
Jaka Varmuž
Produkcija
Gledališče Koper

Igrajo

Siniša Bukinac / Angelo Menolascina
Otto Frank, Albert Dussel
Vito Colangelo
Peter van Daan
Patricija Crnkovič
Edith Frank, Margot Frank
Noemi Bak / Dana Petretič
Gospa van Daan, Miep
Luka Ostrež
Gospod van Daan

PONUDBA ZA SREDNJE ŠOLE

Dnevniški zapiski Anne Frank, ki jih je komaj trinajstletna začela pisati v skrivališču na podstrešju poslovne stavbe v Amsterdamu, kamor se je njena družina skupaj s prijateljsko družino Van Daanovih skrila pred nacisti, so danes klasično branje za mlade in odrasle pa tudi navdih za gledališke, filmske, glasbene in plesne ustvarjalce, ki nas z Anino življenjsko zgodbo – ta se je zanjo in za večino članov njene družine končala v koncentracijskem taborišču – vedno znova opominjajo na grozote druge svetovne vojne in vojn sploh.

Dnevnik Ane Frank se je s svojo neposrednostjo dotaknil tudi režiserke Renate Vidič ter koreografa in plesalca Siniše Bukinca, ki sta življenje v skrivališču, predvsem pa Annino osebno doživljanje sveta, prvo zaljubljenost in upiranje samoumevni avtoriteti odraslih prelila v plesne korake, obenem pa nas znova spomnila na nesmiselnost vojn – preteklih in dandanašnjih. 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj