Jana Drassich, Claudia Sedmach, Igor Zobin

GLASBENI PRAVLJIČNI SVET

Jana Drassich, Claudia Sedmach, Igor Zobin

GLASBENI PRAVLJIČNI SVET

Koproducent: Slovensko stalno gledališče in Glasbena matica

Abonma Zlata Ribica

po glasbeni suiti Živalski karneval

(Camille Saint-Saëns, Le Carnaval des animaux)

Glasbena matica se ob svoji 110-letnici, ponovno povezuje s Slovenskim stalnim gledališčem, s katerim v zadnjih letih soustvarja veliko zanimivih gledaliških projektov. Nova skupna pustolovščina bo glasbena pravljica, ki bo od 13. do 17. januarja razveselila otroke vrtcev in osnovnih šol v okviru abonmaja Zlata ribica. Otroci so v določenem smislu tudi soprotagonisti te predstave, saj so risbe, ki so jih narisali v pričakovanju ogleda nove premiere, postale del scenografije.

Glasbeni pravljični svet je uprizoritev ene najbolj znanih glasbenih suit za otroke: Živalski Karneval Camilleja Saint-Saënsa. Pisano in hudomušno skladbo iz leta 1886 sestavlja 14 delov, s katerimi avtor portretira različne živali. Lev, kokoši, želve, slon, kenguruji, ribe, osli, kukavica, znameniti labod, a tudi manj običajni fosili in celo pianisti nastopajo v tej suiti, ki je idealna osnova za glasbeno urico, saj se otroci lahko soočijo z različnimi glasbili in tudi s programsko glasbo, ki z zvoki lahko pričara osebe, značaje in zgodbe. Da bi glasbene sugestije postale še bolj jasne, bo igralka Nikla Petruška Panizon vodila otroke skozi zanimivo suito z besedilom, ki ga je napisala Jana Drassich. Celotni projekt je nastal po zamisli Claudie Sedmach, glasbeni vodja pa je dirigent Igor Zobin, ki že veliko let sodeluje pri glasbeno-gledaliških projektih Slovenskega stalnega gledališča. Igrala bo komorna instrumentalna skupina Glasbene matice.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj