Miroslav Košuta/ Tadej Pišek

GLEDALIŠČE NA OBISKU- MEDVED Z MIŠKO NA RAMI

Miroslav Košuta/ Tadej Pišek

GLEDALIŠČE NA OBISKU- MEDVED Z MIŠKO NA RAMI

Režiser

Tadej Pišek

Miroslav Košuta/ Tadej Pišek

MEDVED Z MIŠKO NA RAMI 

v sredo, 20. maja, ob 18.00

 

REŽISER Tadej Pišek

 

Scenograf Tadej Pišek

Glasba Marjan Peternel

Inspicient Marko Škabar

 

IGRA Vanja Korenč 

 

V sredo, 20. maja od 18.ure bo spletni sklop predstav za otroke Gledališče na obisku pozdravil svoje številne, male gledalce s prisrčno zgodbo o prijateljstvu Medved z miško na rami. Sodelovanje Slovenskega stalnega gledališča in Narodne in študijske knjižnice se bo zaključilo v znamenju umetnosti Miroslava Košute, ki je navdihnila tudi režiserja Tadeja Piška, avtorja te uspešne predstave, v kateri igra Vanja Korenč.

Pišek je črpal iz pesniškega opusa tržaškega pisatelja, pesnika in Prešernovega nagrajenca in je prepletal izvirne verze z novimi. Medved z miško na rami je poetična predstava, polna simpatičnih lutkovnih in igranih domislic, ki govori o osamljenemu medvedu in žalostni miški, z njima pa o pomenu prijateljstva.

Režiser, ki podpisuje tudi priredbo  in sceno, je o tej predstavi in zamisli povedal: “Pesmi Miroslava Košute kar kličejo po uprizoritvenem mediju. Zaradi njihove ritmičnosti in povedne iskrivosti pa so tudi velik navdih za glasbeno obdelavo. Ker pa so pesmi, sicer enotnega cikla, med seboj le delno povezane, sem jih sam vtkal v rimano besedilo, ki zaokroži pesmi v celoto. Vrhunski skladatelj Marjan Peternel, s katerim podpisujeva že šesti skupni projekt, pa je zgodbo o Medvedu z miško na rami opremil z glasbo in tako je nastal majhen kabaret za najmlajšo publiko.”

 

povezava:

https://www.youtube.com/watch?v=B_u22tfGAlg

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj