IGRALCI PRIMORSKIH GLEDALIŠČ BEREJO PRAVLJICE

IGRALCI PRIMORSKIH GLEDALIŠČ BEREJO PRAVLJICE

V sodelovanju s knjigarnami in knjižnicami iz Kopra, Trsta, Gorice in Nove Gorice s tem letom tri primorska gledališča – Gledališče Koper, Slovensko stalno gledališče iz Trsta in SNG Nova Gorica – pripravljajo skupen projekt Igralci primorskih gledališč berejo pravljice. V okviru tega projekta bodo dramski igralci omenjenih gledališč enkrat mesečno na izbranih lokacijah otrokom prebirali pravljice. Nadaljuje se tako niz skupnih projektov treh primorskih gledališč, ki segajo od koprodukcijskih uprizoritev do skupne časopisne priloge in primorske gledališke nagrade Tantadruj. Koprsko gledališče se je povezalo s Knjigarno Dom knjige iz Kopra, ki najmlajšim v okviru Otroškega abonmaja že dve desetletji posreduje zgodbe iz zakladnice ljudskega in umetnega pravljičarstva, novogoriško gledališče z Goriško knjižnico Franceta Bevka (tamkajšnji igralci bodo pravljice prebirali v devetih podružnicah novogoriške knjižnice in na Bibliobusu), tržaško pa z Feiglovo knjižnico v Gorici in oddelkom NŠK v Narodnem domu v Trstu.

 

Nacetov oče dela od doma in je trenutno strašansko zaposlen. Nacetu je resda obljubil, da se bosta šla kopat … A najprej mora zaključiti svoje delo. In to v miru. Malemu sinčku pa se zdi, da oče ne bo nikoli končal. Kaj naj deček medtem počne? Ko bi le imel vsaj hišnega ljubljenčka! S tako predrzno mislijo se začne zgodba Morski konjički so razprodani, ki bo otroke pošteno nasmejala in zabavala, medtem ko Nacetov oče še opazil ne bo, kaj se dogaja!

Pravljico nemške avtorice Constanze Spengler (knjiga je obogatena z ilustracijami Katje Gehrmann) bo podala gledališka igralka Nikla Petruška Panizon, članica ansambla Slovenskega stalnega gledališča.

Pravljična urica bo v Oddelku za mlade bralce Narodne in študijske knjižnice v Narodnem domu v torek ob 17. uri, ponovitev pa v četrtek, prav tako ob 17.uri.

Dogodka sta nastala v sodelovanju  Oddelka za mlade bralce Narodne in študijske knjižnice s Slovenskim stalnim gledališčem v sklopu projekta Igralci primorskih gledališč berejo pravljice. 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj