NA ŠTIRI OČI

JANKO PETROVEC – KARANTENA.RIM

NA ŠTIRI OČI

JANKO PETROVEC – KARANTENA.RIM

POGOVORI IZ ZAKULISJA SSG

SSG v sodelovanju s Slovenskim klubom in z založbo Goga

Moderator
Sandor Tence

Posnetek zadnjega dogodka, ki ga je gledališče lahko priredilo v Veliki dvorani 25. oktobra: srečanje z Jankom Petrovcem, dopisnikom RTV iz Rima in Vatikana, nekdanjim članom umetniškega ansambla SSG in prevajalcem besedila predstave Artemisia Gentileschi, ki naj bi doživela premiero nekaj dni kasneje. Petrovec je ob tej priložnosti spregovoril o svoji knjigi »Karantena. Rim«, a tudi o mnogih drugih temah, ki so vezane na njegovo doživljanje Italije in tudi slovenske manjšine v naši deželi. Z njim se je pogovoril novinar Sandor Tence. Srečanje je nastalo v sodelovanju s Slovenskim klubom in z založbo Goga.

 

NA ŠTIRI OČI

Na štiri oči je niz sproščenih pogovorov iz zakulisja z igralci, režiserji, dramatiki in glasbeniki. Stik z umetniki izven prizorišča je vedno zanimiv, v tem primeru pa ni samo priložnost za spoznavanje primorskih in slovenskih ustvarjalcev »z ugasnjenimi odrskimi lučmi«, temveč pravi uvod v predstave, ki jih bo občinstvo gledalo v drugem delu sezone. Gre za izvirni spletni projekt SSG, ki bo na sporedu od 8. decembra do 12. januarja in bo spremljal celotno praznično obdobje dvakrat tedensko, ob torkih in ob sobotah ob 18.uri.

 

Janko Petrovec je prevajalec besedila nove uprizoritve SSG in nekdanji član umetniškega ansambla tržaškega gledališča. Danes je zelo priljubljen dopisnik RTV iz Rima (in Italije). Spregovoril bo o svoji novi knjigi, o dopisovanju iz Italije, o sebi…

ZALOŽNIK O KNJIGI

Zapiski iz karantene, iz časa novega koronavirusa, iz Rima – prestolnice prvega žarišča epidemije v Evropi. Samota in stiska sprožata tudi spomine na druge nesreče – iz mest, ki so jih porušili potresi, z ladij, ki rešujejo begunce. Osebne stiske avtor popisuje s humorjem, nesreče, ki prizadenejo druge, pa z globokim sočutjem. Dnevniki, eseji, potopis? Vsekakor dobra literatura z dvema obrazoma — z enim joče, z drugim se smeji.

 

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj