Matimatimati

Ko izgine svet

Matimatimati

Ko izgine svet

Predstavitev knjige in videa

Video
Ko izgine svet
Besedilo
Ko izgine svet, Matimatimati
Bere
Vesna Maria Maher
Glasba
Raj Kraljev
Poje
Raj Kraljev
Idejna zasnova
Rajxtot
Realizacija
Nina Bučuk
Zvok
Luníc Sonar
Podlaga videa
slika Upanje v srcu vrtinca, Matimatimati
Produkcija
Matimatimati, Studio Mon Santo, 2017

Knjiga Ko izgine svet je pesniški in knjižni prvenec avtorice Matimatimati, umetniškega subjekta igralke in prevajalke Vesne Marie Maher. Okruški lepote, kakor sama imenuje svoje pesmi, so hvalnica življenju in so nastali iz spoznanja, koliko vsega, kar nas dela žive in enkratne, koliko lepega in dobrega gre mimo nas, ko se soočamo z izzivi skrbi in strahov. So njen odgovor na nihilističen in navidezno breizhoden svet. Kaj lahko izgubimo, če se zavemo čudovitih trenutkov, takrat ko jih živimo? Kaj lahko izgubimo, če si dovolimo sijati in se veselimo sijaja drugih?

Predstavitev knjige Ko izgine svet je video z istoimenskim naslovom. Osnova zanj je slika Upanje v srcu vrtinca avtorice Matimatimati, ki je tudi na naslovnici knjige. V videu Vesna Maria Maher bere celotno pesniško zbirko ob spremljavi glasbe Raja Kraljeva. Video je realizirala Nina Bučuk.

Po projekciji bo z avtorico in gostoma pogovor, katerega izhodišče bo pesem po izboru vsakega od gostov. Gosta tokratne predstavitve bosta igralka Marjuta Slamič in igralec Daniel Dan Malalan.

 

 

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj