Koncert Marko Hatlak & FUNtango s posebnim gostom Iztokom Mlakarjem

Koncert Marko Hatlak & FUNtango s posebnim gostom Iztokom Mlakarjem

V sodelovanju z Glasbeno matico

MODRI PROGRAM

Tangovska strast bo v ponedeljek zvečer preplavila veliki oder Kulturnega doma z eno najbolj uveljavljenih slovenskih skupin na tem področju in z dodano vrednostjo posebnega gosta kot je priljubljeni kantavtor Iztok Mlakar. Marko Hatlak & Funtango je eksplozivna tango skupina, ki je lani praznovala svojo 10. obletnico obstoja in je utrla pot izvajanju tango glasbe v slovenskem prostoru.
Izredni koncert spada v Modri abonmajski program Slovenskega stalnega gledališča in je nastal v sodelovanju z Glasbeno matico, da bi nadomestil koncert Slovenske Filharmonije, ki je bil decembra odpovedan zaradi bolezni. Nujna zamenjava je postala priložnost za novo glasbeno doživetje v družbi skupine, ki z ognjevito in sentimentalno interpretacijo ustvarja svojo razpoznavnost. Leta 2008 je izšla plošča z naslovom «History«, ki so jo glasbeniki posvetili Astorju Piazzolli, velikemu argentinskemu skladatelju in bandoneonistu, ki je tradicionalni tango obogatil z jazzovskimi in klasičnimi elementi ter tako ustvaril novo zvrst – Tango Nuevo ali novi tango. Piazzollovo glasbo skupina Marko Hatlak & Funtango nadgrajuje z novimi aranžmaji drugih avtorjev iz sveta klasike, jazza, tanga in vokalne skladbe, ki jih na svojevrsten način interpretira Hatlak sam. V lanskem letu je Marko Hatlak prav v tej zasedbi predstavil avtorske skladbe, ki dajejo koncertnemu večeru zasedbe Marko Hatlak in Funtango prav poseben pečat. Polnost prepletajočih se zvokov raznolike zasedbe se poslušalcu razodeva skozi vrhunsko temperamentno interpretacijo.
V zasedbi koncertirajo Dejan Gregorič na violini, Jan Sever na klavirju, Andrej Pekarovič na kitari, Jošt Lampert na kontrabasu in Marko Hatlak na harmoniki. Skupini se občasno pridružujejo posebni gostje in tržaški, enkratni večer bo počastil nastop ikoničnega primorskega kantavtorja in igralca Iztoka Mlakarja. Avtor hudomušnih šansonov v narečju ne nastopa zelo pogosto in ima najraje bolj zbrane koncertne okvire, zato bo ponedeljkov koncert redka priložnost za vse ljubitelje njegove prepoznavne umetnosti. Dogodek se bo pričel ob 20.30. Blagajna gledališča bo odprta uro in pol pred začetkom.


Marko Hatlak “Tango Dance”: https://www.youtube.com/watch?v=XIhcGdd1Z7Y

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj