V sodelovanju z Glasbeno matico

Kvartet Accademia Virgiliana (Mantova)

V sodelovanju z Glasbeno matico

Kvartet Accademia Virgiliana (Mantova)

Umetniški vodja

Črtomir Šiškovič

 

Kvartet Accademia Virgiliana (Mantova)
Paolo Ghidoni, Agnese Tasso (violina)-Eva Impelizzeri (viola)-Michele Ballarini (violončelo)
Črtomir Šiškovič (violina)Nemška romantika in slovenski neoklasicizem bosta obarvala spored tretjega srečanja letošnjega niza nedeljskih glasbenih matinej, ki jih skupaj prirejata Slovensko stalno gledališče in Glasbena matica. Foaje balkona tržaškega Kulturnega doma bo v nedeljo, 20. januarja prizorišče koncerta v znamenju najbolj žlahtne zasedbe komorne glasbe. Umetniški vodja tega niza, tržaški violinist Črtomir Šiškovič, bo tokrat tudi soprotagonist koncerta, na katerem bo sodeloval s kvartetom Accademia Virgiliana iz Mantove.
Violinista Paolo Ghidoni in Agnese Tasso, violistka Eva Impelizzeri in violončelist Michele Ballarini so združili umetniške moči v okviru državne akademije znanosti, književnosti in umetnosti Virgiliana. Njigov repertoar obsega pretežno skladbe italijanskih in nemških avtorjev. Tokrat se bodo z izbiro slovenskega skladatelja poklonili organizatorjem dogodka. Občinstvo bo lahko poslušalo najprej Andante con espressione Vladimira Lovca (1922-1992), učenca Lucijana Marije Škerjanca in Danila Švare za kompozicijo in dirigiranje, nato dve skladbi Franza Schuberta: Rondo v a duru za violino in godalni kvartet in še znameniti kvartet v d molu Smrt in deklica. Koncert se bo pričel ob 11.00, blagajna gledališča pa bo odprta uro prej.

Vladimir LOVEC (1922-1992)

Andante con espressione

 

Franz SCHUBERT (1797-1828)

Rondò v A duru D 438 za violino in godalni kvartet

Adagio

Allegro giusto

 

Franz SCHUBERT

Godalni kvartet v d molu D 810 “Smrt in deklica”

Allegro

Andante con moto

Scherzo – Allegro molto

Presto

 

Vabimo vas na aperitiv po vsakem koncertu

vstopnina: 7 evrov (5 evrov znižana)

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj