Maša Kagao Knez & Murat

LaKELESS

Maša Kagao Knez & Murat

LaKELESS

ples & beatbox duet

Raz/seljeni

Avtorja in nastopajoča
Maša Kagao Knez in Murat
Koreografija, ples
Maša Kagao Knez
Avtorska glasba in izvedba v živo (beatbox)
Murat
Dramaturgija
Joseph Nzonbandora – Jose
Oblikovanje svetlobe
Danilo Pečar
Kostumi
Jelena Proković & Tina Pavlin
Produkcija
Studio 25
Koprodukcija
Plesni Teater Ljubljana in SiTi Teater
Projekt je nastal s podporo
Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije

Plesalka in koreografinja Maša Kagao Knez in beatboxerski mojster Murat sta v predstavi LakeLess združila moči skozi zvočno-gibalno fuzijo, ki povezuje ples in beatbox, kar v slovenskem prostoru predstavlja svežino in novost.

Duet LakeLess predstavlja neposredno komunikacijo, ki izhaja iz vsakodnevnih vzorcev in situacij, ki jih avtorja spretno transformirata v univerzalni jezik (gib in zvok).

Avtorja sta predstavo razvila iz kratkega dueta, za katerega sta junija 2016 prejela 3. nagrado na XX. Festivalu Koreografskih Miniatur v Beogradu.

LakeLess je neke vrste zvočno-gibalna fuzija s svežim učinkom na čutila.

Maša Kagao Knez in Murat. Duet plesa in glasbe ter energije, ki oplaja!
….nenavadni plesno-zvočni projekt LakeLess / Brez jezera, kjer glas in gib v tesnem ustvarjalnem objemu zaobjameta oder v celoti, v duetu sodobnega plesa mnogih inovativnih in raznolikih gibalnih transformacij ter v ritmu ozvočenega glasa ‘beatbox’, ko glasbenik in plesalka v svojem plesno-glasbenem duetu komunicirata brez besed, sta preprosto eno, sta ples in ritem, in ko svoja miselna obzorja prevajata v duetu v vizijo vsakodnevnih vzorcev ter situacij, predvsem humorno zasnovanih…  Daliborka Podboj, PARADA PLESA, 17.07. 2017

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj