avtorski projekt: Stefania Seculin, Graziana Borciani

MarlenEdith

Premiera: 3. december 2021

avtorski projekt: Stefania Seculin, Graziana Borciani

MarlenEdith

Petje
Stefania Seculin, Graziana Borciani
Klavir
Lamberto Lipparini
Vezni tekst
Danijel Malalan
Oblikovalec svetlobe in fotograf
Luca Quaia

MarlenEdith je predstava, s katero sta pevki Graziana Borciani in Stefania Seculin prepletali življenji in pesmi Marlene Dietrich in Edith Piaf. Vsaka od teh zgodb bi bila vredna monografske gledališke obravnave, dramaturška nit Graziane Borciani pa išče v eni sami pripovedi skupne točke, ki povezujeta legendarni umetnici v znamenju iskrenega prijateljstva.

V njiju je vse. Katerikoli odtenek, ki pripada katerikoli ženski: strast, strah, samota, vdanost, pogum, čutnost, zagrizenost, frustracije .« – sta napisali protagonistki in avtorici predstave o likih, ki v tej uprizoritvi zaživijo z glasovi pevk, ki imata za seboj dolgoletno izkušnjo na koncertnem in glasbeno-gledališkem področju. Stefania Seculin izhaja iz mednarodnih izkušenj na področju muzikala, je vokalistka in je diplomirala na priznani šoli za glasbeno gledališče Bernstein School of Musical Theater. Graziana Borciani je članica uveljavljene glasbeno-gledališke skupine Oblivion, poučuje petje in je velikokrat sodelovala v kabarejskih in televizijskih produkcijah.

V tej predstavi vsaka pevka oblikuje na intenziven in oseben način homaž eni od dveh znamenitih umetnic prejšnjega stoletja, z glasbeno-gledališko pripovedjo o zelo različnih zgodbah in značajih. Edith Piaf je na prvi pogled bolj “berljiv” lik kot ženska, ki je celo življenje iskala ljubezen in našla razočaranja in tragedije, kar se izrazito zrcali v njenih doživetih, iskrenih interpretacijah. Marlene Dietrich pa je bolj enigmatična, na prvi pogled “železna”, samosvoja, angažirana ženska, ki pa skriva nerazrešen odnos do lastnih korenin, saj je zapustila Nemčijo v znamenju nasprotovanja nacističnemu režimu in ideologiji.

O teh dveh likih bodo pripovedovale tudi črnobele tipke jazzovskega pianista, aranžerja in skladatelja Lamberta Lipparinija, ki je del te produkcije od samega začetka. Projekt je namreč nastal pred nekaj leti in bo zdaj zaživel v prilagojeni, slovenski različici (z italijanskimi nadnapisi) z lučnim dizajnom Luce Quaie in s sodelovanjem igralca Danijela Malalana v vlogi povezovalca. Znane zimzelene pesmi kot Hymne a l’amour, La vie en rose, Lili Marleen, Just a gigolo, bodo izvajane v izvirnih jezikih.

 

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj