umetniški vodja: Črtomir Šiškovič

Nedeljske glasbene matineje – Koncert učencev Glasbene matice

umetniški vodja: Črtomir Šiškovič

Nedeljske glasbene matineje – Koncert učencev Glasbene matice

v sodelovanju z Glasbeno matico

Mladi talenti Glasbene matice, ki se uveljavljajo na tekmovanjih in pomembnejših odrih

 

Glasbena matica in Slovensko stalno gledališče zaključujeta letošnji niz nedeljskih glasbenih matinej z dogodkom s prostim vstopom, ki bo ovrednotil talent učencev slovenske glasbene šole. V nedeljo, 18. marca ob 11.00 v tržaškem Kulturnem domu bo publika prisluhnila trodelnemu koncertu, ki ga bodo oblikovali kitaristka Lejla Juretič, pianist Simon Kravos in violinist Vanja Zuliani.
Lejla Juretič se je rodila v Trstu leta 2001. Kitaro je začela igrati pri osmih letih na Glasbeni matici v Trstu pod mentorstom prof. Daria Vivianija, v zadnjih petih letih pa je učenka prof. Marka Ferija. Simon Kravos, ki se bo predstavil z monografskim programom Debussyjevih skladb (ob letošnji stoletnici smrti), je učenec razreda prof. Tamare Ražem. Sodeloval je na številnih tekmovanjih, kjer je dosegel visoke uvrstitve, kot solist in štiriročno. Leta 2015 in 2016 se je udeležil tečaja kompozicije na Glasbeni matici v Trstu pod vodstvom prof. Bojana Glavine in je lani prejel drugo nagrado na slovenskem tekmovanju Comp Comp za mlade skladatelje. Wieniawski in Grieg sta skladatelja, ki ju je izbral violinist Vanja Zuliani za svoj nastop na matineji. Zuliani je začel študij violine na Glasbeni matici s profesorico Jagodo Kjuder, nato pa nadaljeval s prof. Arminom Seškom; od šolskega leta 2016/17 se uči pri Helfriedu Fistru in Vasiliju Meljnikovu. Sodeluje pri številnih mladinskih orkestrih v Italiji in Sloveniji.

 

Kulturni dom – ul.Petronio, 4 – Trst – Foyer balkona
Vabimo vas na aperitiv po vsakem koncertu


 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj