Neda R. Bric

Nora Gregor – skriti kontinent spomina

Neda R. Bric

Nora Gregor – skriti kontinent spomina

Koproducent: Slovensko mladinsko gledališče, SNG Nova Gorica, Schauspielhaus Graz (Gradec), Stalno gledališče Furlanije - Julijske krajine (Trst).
Režiserka
Neda R. Bric

Mednarodna koprodukija o igralki iz Gorice, ki je dosegla zavidljive mednarodne uspehe, a je nazadnje, osamljena in depresivna, umrla v Čilu, je hkrati predstava o Gorici, mestu štirih kultur. Multimedijska in večjezična uprizoritev na odru prikazuje zgodbo slavne igralke, na video projekciji pa vzporedno življenjsko zgodbo novinarja našega časa, ki išče odgovore na družinska vprašanja. Obe zgodbi spregovorita o zapletenih odnosih med tremi sosedskimi narodi v času dveh svetovnih vojn in vplivu velikih družbenih sprememb, ki krojijo usode ljudi. Obenem Norina zgodba, ki je polna blišča in bede, spregovori tudi o mestu ženske v družbi in o njenih notranjih bojih med poslanstvi umetnice, matere in žene.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj