Novoletni koncert »LATIN FANTASY«

Novoletni koncert »LATIN FANTASY«

Glasbena matica in Slovensko stalno gledališče

Novoletni koncert »LATIN FANTASY«

SIMFONIČNI ORKESTER GLASBENE MATICE

Solist: MARKO FERI, kitara
Dirigent: IGOR ZOBIN

Novoletni koncert z latino glasbo je originalna zamisel, ki se bo uresničila z novim projektom simfoničnega orkestra Glasbene matice. V torek, 16. januarja ob 20.30 bo velika dvorana Kulturnega doma prizorišče zanimivega koncerta, ki ga bo vodil dirigent Igor Zobin. Namesto valčkov in polk bo novoletno voščilo mladih glasbenikov usmerjeno v špansko in južnoameriško literaturo s programom, ki bo zanimiv za poslušalce vseh starosti. Osrednji del koncerta bo znameniti Koncert iz Aranjueza, ki ga je Joaquin Rodrigo napisal po navdihu vrtov in lepot španske kraljeve palače. Solist bo mednarodno priznani kitarist Marko Feri. Argentino bo nato zastopala Plesna suita Estancia Alberta Ginastere in plesni ritmi bodo obarvali nato še Danzon št.2 ter Congo del Fuego Nuevo mehiškega skladatelja Artura Marqueza.
Orkester Glasbene matice se razvija z vedno novimi koncertnimi projekti: nastal je pred nekaj leti kot godalna skupina, ki so jo kmalu okrepile tudi druge skupine instrumentov, kar omogoča izvedbo vedno bogatejših glasbenih programov, ob sodelovanju mladih ali že uveljavljenih solistov.
Dirigent Igor Zobin je izrazil navdušenje nad novim dosežkom, tudi zaradi samega vzdušja znotraj orkestra in sporočila, ki ga glasbeniki posredujejo: “Orkester Gm noče biti le šolski orkester, temveč priložnost, da se slovenski zamejski glasbeniki združijo, kot tudi, da se slovenska kultura širi med italijanske sovrstnike. V sklopu konvencije s tržaškim konservatorijem, bo tokrat sodelovalo v našem orkestru nekaj njihovih glasbenikov in zanimivo je videti, koliko jim pomeni sodelovanje z nami. Zato mislim, da ima naš orkester res širši pomen.” Koncert je nastal v sodelovanju s Slovenskim stalnim gledališčem.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj