Rok Vilčnik rokgre

Tarzan

Rok Vilčnik rokgre

Tarzan

SNG Drama Ljubljana

Režiserka
Eva Nina Lampič
Dramaturginja
Simona Hamer
Scenografinja
Jasna Vastl
Kostumografinja
Gordana Bobojević
Skladatelj
Boštjan Narat
Oblikovalec luči
Vlado Glavan
Lektor
Arko
Asistentka scenografinje (študijsko)
Tina Bonča
Foto
Peter Uhan

Igrajo

Marko Mandić
Tarzan

Goriška sezona Slovenskega stalnega gledališča bo ponovno zabavala gledalce, tokrat z najbolj znano zgodbo »plemenitega divjaka«, v nekoliko neobičajni in posodobljeni različici. V ponedeljek, 12. marca ob 20.30 se bo oder Kulturnega centra Lojze Bratuž spremenil v džunglo, da bi na njem zaživela predstava ljubljanske Drame Tarzan. Avtor besedila je slovenski pisatelj, pesnik, dramatik, režiser, scenarist in dramaturg Rok Vilčnik rokgre, režiserka pa Eva Nina Lampič.
Tarzan in Jane v džungli − kaj bi se lahko dogajalo temu paradigmatičnemu ljubezenskemu paru, potem ko je uspešno premagal vse ovire na poti svoje ljubezni?
Na prvi pogled to, kar se dogaja tudi vsem drugim parom: drobni nesporazumi in nesoglasja, nekaj ljubosumja in morda celo malo naveličanosti, predvsem nad džunglo in neudobnimi razmerami za življenje. Ko se vmeša v igro uglajeni in svetovljanski Mike, je teren za razdor že pripravljen. Mike očara Jane, ko ji požrtvovalno priskrbi civilizacijske dobrine, a to je samo njegova pot do zakladov, ki jih skriva pragozd. Dialog v igri je na prvi pogled lahkoten in spreten, izjemno zabaven, a igra, ki se dogaja v na prvi pogled oddaljeni džungli, odpre pred nami števila pereča vprašanja našega materialističnega sveta. Kot je napisala dramaturginja Simona Hamer v gledališkem listu predstave: »Inteligenten, pogumen, zvest, empatičen in pravičen junak je prototip človeka, ki si vzame samo toliko, kot potrebuje. Njegovo kraljevanje ni samoumevno dejstvo, ampak posledica borb in odločitev, skozi katere se je dokazal kot nekdo, ki razume ustroj in krhko ravnovesje džungelske skupnosti ter jo je pripravljen ščititi za ceno svojega življenja. Jane vstopi v to samozadostno in samooskrbno skupnost iz civilizacije, ki temelji predvsem na zatajevanju primarnih človeških vzgibov. Tarzanov življenjski stil »nazaj k naravi« ji tako pomeni osvoboditev vseh dušečih konvencij.”
Dodatna vrednost predstave so izjemni protagonisti: Marko Mandič v vlogi Tarzana, Maša Derganc kot Jane, Uroš Fürst pa je Mike. Komedija Tarzan s podnaslovom »Eksotična drama« je bila na 45. Tednu slovenske drame nominirana za Grumovo nagrado, Maša Derganc pa je prejela nagrado Sklada Staneta Severja.
Enkratna ponovitev na goriškem odru bo opremljena z italijanskimi nadnapisi, gledalci iz okolice Gorice bodo imeli na voljo brezplačni avtobusni prevoz (Doberdob, Tržič, Štivan, Jamlje, Gabrje, Sovodnje).


AVTOBUSNI PREVOZ

Vozni red
19.35 – Doberdob, pred Občino
19.45 -Tržič, ul. San Polo pri bolnici
19.50 – Štivan, pri križišču na avtobusni postaji
20.00 – Jamlje, na avtobusni postaji
20.10 – Gabrje, na autobusni postaji
20.15 – Sovodnje, pri lekarni

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj