Draga Potočnjak

VSI JUNAKI ZBRANI

Draga Potočnjak

VSI JUNAKI ZBRANI

Slovensko mladinsko gledališče

Režiser
Brane Potočan

Skupina otrok se zavzeto pripravlja na kviz Vsi junaki zbrani. Med samozavestnimi dvanajstletniki se znajde tudi desetletni France izjemnih intelektualnih in socialnih sposobnosti, ki pa se po telesni spretnosti ne more meriti s starejšimi vrstniki. Prav ta pa je med odraščajočimi dečki še kako pomembna … V dogajanje, povezano s pripravami na kviz, se vpletejo Francetove sanje, v katerih njegovi starejši tovariši zaživijo kot slovenski pravljični liki: Peter Klepec, Martin Krpan, Mojca Pokrajculja, Miklova Zala in Krištof Lambergar, četudi se v svojih vsakdanjih življenjih kot Peter, Martin, Mojca, Zala in Krištof vedejo precej nejunaško.

V uprizoritvi pomembno mesto zavzema gib, saj se zgodba ves čas zapleta in razpleta prav ob soočanju telesnega in miselnega, ter humor kot tisti jezik, ki si najhitreje in najuspešneje utre pot do ljudi.

Režiser in koreograf Branko Potočan ter dramatičarka Draga Potočnjak sta skupaj »zagrešila« že Kekca (SMG, ki je pri nas oral ledino plesno-gledališkega žanra za otroke. Tokrat skozi prizmo slovenskega pravljičnega izročila na eni strani in otroka na pragu pubertete na drugi raziskujeta polje junaštva.

Predstava za 4. in 5. razrede osnovnih šol in srednje šole.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj