PRAVLJICE ZA ODROM

VZHODNO OD SONCA, ZAHODNO OD MESECA

PRAVLJICE ZA ODROM

VZHODNO OD SONCA, ZAHODNO OD MESECA

Režiser

Slovensko stalno gledališče & NŠK – Oddelek za mlade bralce

Nov spletni projekt Slovenskega stalnega gledališča z naslovom Pravljice za odrom. Od 13. marca do 18. aprila bodo vsako soboto in nedeljo na sporedu pravljice iz zbirk založb Slovenska knjiga in Mladinska knjiga. Izbor pravljic so pripravili na Oddelku za mlade bralce pri NŠK-ju Trst, ki je partner gledališča pri realizaciji tega projekta. Branje igralcev Danijela Malalana in Primoža Forteja in ilustracije Svjetlana Junakovića, Suzi Bricelj, Matjaža Schmidta, Ančke Gošnik Godec, Mojce Cerjak bodo pospremili gledalce skozi zgodbe ljudske tradicije, ki jih bodo lahko poslušali ali tudi prebrali skupaj z igralcema. Na sporedu bodo slovenske, romske in norveške pravljice, ki govorijo o kraljih in pastirčkih, o malih in velikih čudežih, o modrosti starejših ljudi, o varljivem videzu, o pomenu prijateljstva.

 

Vzhodno od sonca, zahodno od meseca

norveška ljudska pravljica

 

BERE: Primož Forte

Ilustrirala Mojca Cerjak, Ljubljana: Mladinska knjiga, 1998

Glasba: Pod klančkom, Za slovo, prir. Andrejka Možina, izvaja skupina Violoncelli itineranti (iz cd plošče Sonce ljubo, Kulturno društvo Hrušica, 2018)

 

Slovensko stalno gledališče in NŠK Trst 2021

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj