FALSTAFF- Vse na svetu je burka

Dragi abonenti, ki ste rezervirali nagradni ogled opere ( s prevozom) v HNK I.pl.Zajca na Reki,

pripravljamo se na enkratno doživetje ob koncu letošnje sezone. Da bi se Vam zahvalili za zvestobo, smo poskrbeli za posebno sodelovanje s Hrvaškim narodnim gledališčem na Reki, kjer bo na sporedu nova uprizoritev in sicer zadnji del trilogije oper, ki jih je Giuseppe Verdi napisal po motivih Shakespearjevih dram in komedij.
Falstaff je skladateljeva zadnja opera, sad globokega obvladanja umetniške snovi in modrosti človeka, ki se po mnogih, nepozabnih operah s tragično vsebino odloči na koncu za lahkotnost komedije, za nasmeh, ki skriva zrela spoznanja: »Vse na svetu je burka…«. Vitez John Falstaff zapeljuje iz interesa dve poročeni dami, ki pa takoj odkrijeta njegova spletkarjenja in se odločita za maščevanje v obliki šale…
Nova uprizoritev reškega gledališča nosi režijski podpis ustvarjalnega Marina Blaževića, orkester, zbor in odlične soliste gledališča pa temperamentno vodi finski dirigent Ville Matvejeff. Posebnost te trilogije, ki jo gledališče v celoti uprizarja v tem pomladanskem času, je rekordni podvig basbaritonista Giorgia Suriana, ki odigra glavno vlogo v vseh omenjenih operah. Ponovitev, ki bo namenjena abonentom SSG, bo na sporedu v soboto, 12. maja in se bo pričela ob 18.00. Uro prej bo zainteresiranim na voljo ogled zgodovinskega gledališča, ki hrani edine Klimtove slike na Hrvaškem, in še uvod v opero.
Ogled in prevoz sta naročena za vse tiste, ki so pravočasno rezervirali nagradni dogodek in dvignili kupon. Odhod iz trga Perugino bo ob 14.00, iz krožnega križišča na Opčinah pa ob 14.30.

 

anamarija-knego-giorgio-surian.jpg

FALSTAFF 12.05 na Reki (HR)
ODHOD TRG PERUGINO: 14:00
ODHOD KROŽNO KRIŽIŠČE OPČINE (SMER BANI): 14:30
PROSIMO ZA TOČNOST IN NE POZABITE OSEBNE IZKAZNICE!

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj