filmski večer: NEDELJSKO JUTRO Martina Turka in IVAN Janeza Burgerja

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
KINOATELJE, SLOVENSKI KLUB, SKGZ, SLOVENSKI FILMSKI CENTER

VEČERI SLOVENSKEGA FILMA V SSG
sreda, 27. marec, ob 19.00
v Mali dvorani SSG
 
NEDELJSKO JUTRO
režiser: Martin Turk, 2017, 15′
koprodukcija: Belafilm in RTV Slovenija
IVAN 
režiser: Janez Burger, 2017, 95′
Koprodukcija Staragara, RTV Slovenija, Tramal Films, Propeler Film

s podnaslovi

vstopnina: 6 €

 
V sredo, 27. marca ob 19.00 se bo Mala dvorana Kulturnega doma v Trstu ponovno spremenila v filmsko dvorano, saj bo na sporedu tretji filmski večer letošnje sezone, na katerem si bo občinstvo lahko ogledalo kratkometražec Martina Turka in nagrajeni celovečerni film Janeza Burgerja.
Slovensko stalno gledališče, Kinoatelje, Slovenski klub in SKGZ so tokrat izbrali filma Nedeljsko jutro (koprodukcija Belafilm in RTV Slovenija) in Ivan (koprodukcija Staragara, RTV Slovenija, Tramal Films, Propeler Film). Mitja Tretjak bo v pavzi med projekcijama pojasnil ozadje teh dveh filmov.
Prvi, iz leta 2017, je zgodba dveh fantov in njunega očeta ter nepričakovega srečanja v gozdu, ki jih bo za vedno zaznamovalo. Drugi pa govori o rojstvu otroka, ki je začetek nočne more. Ivanov oče Rok, poročen poslovnež, ki ga Mara obsesivno ljubi, izgine. Ko Mara ugotovi, da je Rok obtožen gospodarskega kriminala, jo brutalno pretepejo sodelavci njegove žene. Roku končno uspe z njo navezati kontakt, vendar se Mara znajde pred nemogočo izbiro med moškim, ki ga ljubi in svojim otrokom. Ivan je napeta psihološka drama s korupcijskim ozadjem, ki je prejela dolgo vrsto nagrad na filmskih festivalih: šest nagrad Vesna na Festivalu slovenskega filma (celovečerni film, scenarij, glavna ženska vloga, fotografija, glasba, maska) in druga priznanja na festivalih v Egiptu, Avstriji, na Hrvaškem in Portugalskem. Protagonistka filma je Maruša Majer, dobitnica nagrade Prešernovega sklada.
Filma bosta opremljena z nadnapisi. Blagajna SSG bo odprta uro pred začetkom.

nedeljsko jutro.jpg
NEDELJSKO JUTRO

ivan_srgb_1.763.1_b.jpg
IVAN

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj