GLASBENE MATINEJE V SSG – Kitarski duo Marko Feri – Janoš Jurinčič

NEDELJSKE GLASBENE MATINEJE V SSG

v sodelovanju z Glasbeno matico

umetniški vodja: Črtomir Šiškovič

 

Kitarski duo Marko Feri  – Janoš Jurinčič

nedelja, 2. februar 2020

ob 11.00, Foaje balkona SSG

 

 

Foaje balkona tržaškega Kulturnega doma bo v nedeljo postal koncertna dvorana predzadnjega koncerta letošnjih Glasbenih matinej. Glasbena matica in Slovensko stalno gledališče ponujata tudi tokrat nenavadno umetniško doživetje z nastopom kitarskega dua Marko Feri-Janoš Jurinčič. Umetniški vodja matinej Črtomir Šiškovič je povabil uveljavljena tržaška glasbenika z zanimivo zgodbo, saj sta oba profesorja na Glasbeni matici, kjer sta bila oba tudi učenca. Posebnost njunega umetniškega sodelovanja je program, ki se osredotoča na baročno in romantično glasbo, z izvirnimi priredbami.

Marko Feri je profesor kitare na Glasbeni matici v Trstu in Špetru, gostujoči profesor na Umetniški akademiji v Osijeku, vodi izpopolnjevalne tečaje po Evropi, ZDA, Kanadi, Mehiki in je večkrat predsednik ali član žirij na različnih glasbenih tekmovanjih. Janoš Jurinčič je začel študij klasične kitare na Glasbeni Matici v Trstu v razredu prof. Marka Ferija. Izpopolnjeval se je na Mozarteumu v Salzburgu in je dokončal magistrski študij na konservatoriju v Trstu. Poučuje kitaro na Glasbeni Matici v Trstu in Gorici. Kitarski duo ponuja v svojem koncertnem programu skladbe iz svetovne glasbene dediščine v novi zvočni dimenziji. Duo bo nastopil s skladbami Paradisija, Bacha, Mozarta, Beethovna in Debussyja. Vse priredbe podpisuje Marko Feri. Koncert bo v nedeljo, 2. februarja ob 11.00. Sledil bo kot običajno aperitiv, na katerem se bodo izvajalci družili z občinstvom.

 

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=DT1CuVaH1tU

 

BLAGAJNA SSG/ BIGLIETTERIA TSS

od torka do petka od 10. do 15. ure in uro pred predstavo

da martedì a venerdì dalle 10.00 alle 15.00 e un’ora prima dell’inizio degli spettacoli

 

tel. 00 39 040 24 52 616

brezplačna telefonska številka/ numero verde: 800 214 302

 

www.teaterssg.com

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj