GREGOR IN SILVIJA – premiera nove otroške predstave

Image

Slovensko stalno gledališče

PREMIERA NOVE OTROŠKE PREDSTAVE!

 

 

Po slikanici Michaela Colemana in Tima Warnesa

priredila: Jasmin Kovic

GREGOR IN SILVIJA

otroški muzikal

Besedilo, scena, kostumi in režija: Jasmin Kovic

izvirna glasba: Stefano Sacher

vocal coach: Beti Strgar

 

Gregor: Blaž Popovski

Silvija: Tina Gunzek

 

premiera:  2. oktober 2021, Kulturni center Lojza Bratuž v Gorici

 

 

Tudi otroci bodo imeli svojo premiero v tem podaljšku lanske sezone Slovenskega stalnega gledališča. Prihaja namreč pričakovana premiera napovedanega otroškega muzikala, ki ga je napisala in režirala Jasmin Kovic. Gregor in Silvija je poučna in v tej različici zelo aktualna zgodba po uspešni slikanici Michaela Colemana in Tima Warnesa  »George and Sylvia«. Izvirno glasbo je napisal tržaški skladatelj Stefano Sacher, protagonista predstave v vlogi dveh mladih in zaljubljenih goril sta Tina Gunzek in Blaž Popovski.

Glavna junaka ne utegneta izpovedati svoje ljubezni, ker sta vsak zase prepričana, da nista dovolj lepa in primerna. Zato se skušata pretvarjati, da sta drugačna in posebna, na koncu pa razumeta, da sta avtentičnost in iskrenost edina pot do srca drugega.

Celo predšolski otroci so danes preko pametnih telefonov bombardirani z modeli standardiziranega obnašanja. Stalno primerjanje z nedosegljivimi ideali pripelje kasneje do problematičnega sprejemanja realnosti, saj sodobni trendi in lepotni modeli pogojujejo življenje odraščajočih ali bolj krhkih oseb. Zato tudi v predstavo in zgodbo vstopijo digitalni liki, socialna omrežja, pametni telefoni, ekrani računalnikov. Besedilo se na lahkoten način pošali iz aktualnih trendov, od influencerjev do lažnega idealiziranja minljivih mitov.

Zgodba o ljubezni, o sprejemanju lastnega telesa, o slepem preziranju najpomembnejšega bo doživela premiero v soboto, 2. oktobra ob 17.00 v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici. Sledila bo tržaška ponovitev v sklopu Družinskega abonmaja v soboto, 9. oktobra ob 17.00 v Kulturnem domu v Trstu.

 

REZERVACIJE V GORICI: 0481 531445

REZERVACIJE V TRSTU: 040 2452616

 

Pogovor z režiserko:

https://www.youtube.com/watch?v=gM4Pp-y8dyk

Pogovor z »Gregorjem in Silvijo«:

https://www.youtube.com/watch?v=aeaU3TIaGdc

Foto: Luca Quaia

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj