IGOR PISON bo umetniški koordinator SSG

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE IMENOVALO UMETNIŠKEGA KOORDINATORJA
ZA ENOLETNI MANDAT SEZONE 2017/2018:  IGOR PISON


Ob izteku mandata umetniškega koordinatorja Eduarda Milerja je Slovensko stalno gledališče imenovalo naslednika, ki bo z enoletnim mandatom vodil umetniško delovanje tržaškega gledališča v sezoni 2017/2018. Upravni svet SSG je odobril predlog upravnega direktorja gledališča:  pomembno funkcijo bo prevzel tržaški režiser Igor Pison.
Uveljavljen umetnik je velikokrat sodeloval s tržaškim gledališčem, v zadnjih letih pa je doživel pomembne mednarodne uspehe tako na dramskem kot na opernem področju z režijami v državnih gledališčih Slovenije, Hrvaške in Avstrije.  
Na tiskovni konferenci, ki bo v petek, 23. junija v Kulturnem domu v Trstu, bosta v znamenju sodelovanja in kontinuitete predstavila naslednjo sezono sedanji umetniški koordinator Eduard Miler in novoimenovani Igor Pison, ki je bil že v prejšnjem mandatu asistent umetniškega vodje.

pison.jpg

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj