Igralci primorskih gledališč berejo pravljice – NOVA POBUDA treh primorskih gledališč

IGRALCI BEREJO PRAVLJICE

NOVA, SKUPNA POBUDA TREH PRIMORSKIH GLEDALIŠČ

 

V sodelovanju s knjigarnami in knjižnicami iz Kopra, Trsta, Gorice in Nove Gorice s tem letom tri primorska gledališča – Gledališče Koper, Slovensko stalno gledališče iz Trsta in SNG Nova Gorica – pripravljajo skupen projekt Igralci primorskih gledališč berejo pravljice. V okviru tega projekta bodo dramski igralci omenjenih gledališč enkrat mesečno na izbranih lokacijah otrokom prebirali pravljice. Nadaljuje se tako niz skupnih projektov treh primorskih gledališč, ki segajo od koprodukcijskih uprizoritev do skupne časopisne priloge in primorske gledališke nagrade Tantadruj. Koprsko gledališče se je povezalo s Knjigarno Dom knjige iz Kopra, ki najmlajšim v okviru Otroškega abonmaja že dve desetletji posreduje zgodbe iz zakladnice ljudskega in umetnega pravljičarstva, novogoriško gledališče z Goriško knjižnico Franceta Bevka (tamkajšnji igralci bodo pravljice prebirali v devetih podružnicah novogoriške knjižnice in na Bibliobusu), tržaško pa z Feiglovo knjižnico v Gorici in oddelkom NŠK v Narodnem domu v Trstu. Prvo tržaško branje bo na sporedu v četrtek, 6. februarja ob 16:30 na oddelku za mlade bralce NŠK Trst. Brala bo Nikla Petruška Panizon.

 

Branja pravljic v Trstu, Gorici in Kopru:

Četrtek, 6. februar ob 16.30; Oddelek za mlade bralce Nšk Trst, Narodni dom, ulica Filzi 14. Bere Nikla Petruška Panizon.
Ponedeljek, 17. februar ob 17.00; Oddelek za made bralce Nšk, Feiglova knjižnica Gorica (Italija), korzo Verdi 51. Bere Danijel Malalan.
Četrtek, 27. februar ob 17.00; Knjigarna Dom knjige Koper, Pristaniška 5. Bere Tjaša Hrovat.

 

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj