Ivo Tull Trio-POZDRAV STAREMU LETU v soboto, 29. decembra v SSG

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
IZVENABONMAJSKI KONCERT

Ivo & The Tools
POZDRAV STAREMU LETU  
Ivo Tull
Alessandro Leonzini
Giulio Roselli  

V soboto, 29. decembra ob 20.30
Mala dvorana SSG

ivo tull trio.jpg

Blues, rock in intimne balade bodo v soboto ogreli medpraznični večer v Slovenskem stalnem gledališču z avtorsko glasbo Iva Tulla in njegovega tria. Pozdrav staremu letu bo priložnost za poslušanje starih in novejših skladb iz prvenca Hudič in jaz. Cd dobi navdih v glasbi, ki je v tridesetih letih prejšnjega stoletja nastajala na področju delte Mississipija in so jo razni raziskovalci ter glasbeni producenti kot Alan Lomax ali Don Law ovekovečili na takratne vinilne plošče. Gre za poklon ikoni bluesa, Robertu Johnsonu, od katerega si je trio izposodil dva slavna bluesa: “Dust My Broom” in “Me And The Devil Blues” (slednji daje tudi naslov albumu).
Hudič in jaz je slovenski blues album, tako električni, kot akustični. Občasno sledijo bluesom bolj kantavtorsko umirjene balade. Dve skladbi sta odigrani s štiristrunsko, doma izdelano “cigar box” kitaro iz raznih »odpadnih« predmetov: dva daljša vijaka za mostiček, zlepljeni akacijevi palketi za vrat in deščice zaboja argentinskih limon za trup… Okrasna elementa sta še kovinski filter za tuš ali umivalnike in zalepljena reprodukcija freske Mrtvaškega plesa iz Hrastovelj.
Trio je nastal poleti 2014 pred Blues festivalom v izolskem Hangar baru: starim rock’n’roll, blues in country pesmim je Ivo Tull dodal nove skladbe in zaključil s standardnim preigravanjem. Lotil se je raziskovanja zvočnih možnosti, ki jih prinašajo uglasitve tipične za bluesmane iz ruralnega juga ZDA. Po nekaj samostojnih nastopih z dolgoletnim prijateljem in bobnarjem v zasedbi Dirty Fingers Giuliom Rosellijem, je povabil k sodelovanju basista Alessandra Leonzinija, s katerim je že igral v country zasedbi Big Wheels.
Koncert bo v soboto, 29. decembra, ob 20.30 v Mali dvorani SSG.

Cena vstopnice: 10 evrov

ivo_023.jpg

www.teaterssg.com 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj