KDO SE BOJI VIRGINIE WOOLF? V SNG Nova Gorica, za goriške abonente SSG

Image

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

gostujoča predstava v abonmaju 2020/21 ZA GORICO

 

Edward Albee

KDO SE BOJI VIRGINIE WOOLF?

režiser: Radoš Bolčina

SNG Nova Gorica

 

ponedeljek, 11. oktober, ob 20.00

obisk goriških abonentov v SNG Nova Gorica

REZERVACIJA VSTOPNIC: 00386 5 3352247

 

Goriški abonma Slovenskega stalnega gledališča predvideva tudi obisk predstave v SNG Nova Gorica. V ponedeljek, 11. oktobra ob 20.00 bo na sporedu drama Kdo se boji Virginie Woolf? Edwarda Albeeja, ki je znana tudi po filmski različici, v kateri sta v glavnih vlogah nastopila Elizabeth Taylor in Richard Burton. Helena Peršuh in Radoš Bolčina sta protagonista novogoriške uprizoritve, ki jo je Bolčina tudi režiral.

Najslavnejša igra ameriškega dramatika Edwarda Albeeja je ob prvi izvedbi na Broadwayu  razburkala javnost in doživela diametralno nasprotne odzive, kmalu pa je dosegla mednarodno slavo. Je zgodba Marte, rektorjeve hčere, in njenega moža Georgea, docenta zgodovine, ki v goste povabita mlajšega profesorja Nicka in njegovo ženo Honey (v tej uprizoritvi Andrej Zalesjak in Lucija Harum). Zabava se iz ljubeznive družabne atmosfere sprevrže v krut spopad, v katerem se razgalijo trpke skrivnosti dolgoletne toksične zakonske zveze in potlačene frustracije mlajšega para.

Goriški abonenti SSG imajo pravico do vstopnice in se lahko udeležijo predstave preko rezervacije direktno na blagajni SNG Nova Gorica.

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj