MAREC V SSG – VSE TO JE SAMO ZAČETEK…!

MAREC V SSG – VSE TO JE SAMO ZAČETEK…!

Od 3. do 5. marca zadnje ponovitve zabavne predstave PLEŠASTA PEVKA.
Ne zamudite!
20150612_plesasta_pevka_ifp_718.jpg
Slovensko stalno gledališče in UL AGRFT
Eugène Ionesco
PLEŠASTA PEVKA
režiserka: Mojca MadonKaj je lepšega, kaj je bolj podobno slepi veri, kot poročna oblačila, pa čeprav le za obisk. Tiho tekmovanje, kdo se ima raje, le podčrtuje neprepričanost obeh parov v njuno ljubezen. Praznino je vsakokrat treba zapolniti. Naj si bo z oblačili ali s hrano, vselej se ohranja prepričanje, da se imamo dobro, da nam nič ne manjka, da je vse v redu, da so stvari v redu, tako kot so. Seveda bi radi obsojali takšno vedenje, ker izpade smešno, ko nam je prikazano. Nasprotje tega je neprestano nezadovoljstvo ali pa neprestano stremljenje k izboljšavi. Obe možnosti sta kot stalno stanje zelo izčrpavajoči, zato se mi ne zdi zelo narobe, če si vsake toliko časa posameznik predstavlja, da je pravzaprav vse v redu.
Jure Mavrič

četrtek, 2. marca, ob 20.30
petek, 3. marca, ob 20.30
sobota, 4. marca, ob 19.00
nedelja, 5. marca, ob 16.00 Vozni red brezplačnega avtobusa v nedeljo, 5. marca:
15.00– Milje, avtobusna postaja
15.05 – Žavlje, avtobusna postaja
15.10 – Domjo, nasproti Kulturnega centra
15.15 – Dolina, pred županstvom
15.20 – Boljunec, pred gledališčem Prešeren
15.25 – Boršt, avtobusna postaja
15.30 – Ricmanje (Barde), avtobusna postaja
Klubski prostor SSG
z italijanskimi nadnapisiSLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE TRST
JOŽETU BABIČU V POKLON

65381208_babic.jpg

 

 

 

 

 

 

sobota, 4. marec, Mala dvorana SSG Trst (ulica Petronio,4)
ob 20.30 – POGOVOR o človeku in umetniku Jožetu Babiču – moderira: Irena Urbič
sodelujejo: Miroslav Košuta, Klavdij Palčič, Aleš Doktorič

ob 21.30- projekcija filma PO ISTI POTI SE NE VRAČAJ, režija: Jože Babič (90′)
v sodelovanju s Kinoateljejem
vstop prost

Jože Babič se je rodil 13. februarja 1917 v Povžanah pri Materiji. Leta 1922 se je družina preselila v Maribor, kjer je obiskoval osnovno šolo in nato Državno trgovsko akademijo, ki pa jo je zaradi svoje politične aktivnosti moral končati izredno. Vzporedno je obiskoval gledališko šolo Vladimirja Skrbinška in sodeloval v amaterskih gledaliških skupinah Svoboda in Vzajemnost. Tik pred začetkom 2. svetovne vojne je prevzel vodenje gledališča na Ptuju. Po osvoboditvi se je vrnil na Ptuj, v sezoni 1945/46 pa je prestopil v SNG Maribor. Tu je ostal do leta 1947, ko se je pridružil Slovenskemu stalnemu gledališču v Trstu, kjer je najprej ustvarjal kot igralec in režiser, v sezoni 1954/55 pa je prevzel tudi vlogo umetniškega vodje, ki jo je opravljal do konca desetletja. Po nekajletnem obdobju v svobodnem poklicu je leta 1969 ustanovil Primorsko dramsko gledališče v Novi Gorici in bil do leta 1974 njegov direktor in umetniški vodja. V študijskem letu 1982/83 je postal honorarni predavatelj filmske režije in igre na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. 
Pomemben pečat je pustil tudi v slovenski filmski zgodovini. Posnel je šest celovečernih filmov, od tega štiri za slovenske producentske hiše (Tri četrtine sonca, Veselica, Po isti poti se ne vračaj, Poslednja postaja) ter po enega na Hrvaškem (Trčenje na vzporednicah) in v Bosni (V spopadu). 
Za svoje ustvarjanje je prejel številne nagrade, med drugim zlato (Tri četrtine sonca) in srebrno (Veselica) areno na Festivalu jugoslovanskega igranega filma v Pulju, Prešernovo nagrado za življenjsko delo na področju gledališke, filmske in televizijske režije ter Badjurovo nagrado za življenjsko delo. 

 

PREMIERA NOVE UPRIZORITVE SSG!

aa-teorema-6x3.jpg

 

 

 

 

Slovensko stalno gledališče
Pier Paolo Pasolini
TEOREMA
režiser: Sebastijan Horvat

igrajo:
PAOLO: Vladimir Jurc
LUCIA: Maja Blagovič
PIETRO: Tadej Pišek
ODETTA: Sara Gorše k.g.
EMILIA: Nikla Petruška Panizon
GOST: Jasmin Mekić k.g.

Prav tako kot v istoimenskem Pasolinijevem filmu bo v predstavi govor o tistem, kar nas sili, da se soočimo z resnico: o ljubezni. In to ne o človeški ljubezni, temveč o absolutni, presežni ljubezni, ki je ogledalo pred katerim ne moremo skriti svoje neumnosti, okrutnosti, praznine in laži iz katerih je sestavljeno naše življenje. 

petek, 10. marec ob 20.30 – premiera
Ob 20.uri v vhodni avli SSG Trst odprtje skupinske razstave skupine Assopuntoniente collanteartistico “TRIESTE-ORTONA: 693,44Km”.
sobota, 11. marec ob 20.30
četrtek, 16. marec ob 20.30
petek, 17. marec ob 20.30
sobota, 18. marec ob 19.00
nedelja, 19. marec ob 16.00  
VELIKA DVORANA SSG
 

GLASBENI DOGODEK V ZELENEM ABONMAJU:

mitteleuropa_orchestra_gruppo_010_lda.jpg

 

 

 

 

 

Mitteleuropa Orchestra
THE BEATLES
orkester Mitteleuropa
in mešani pevski zbor Jacobus Gallus

aranžer : Daniele Russo
dirigent : Igor Zobin
dogodek prirejata SSG in Glasbena matica

nedelja, 12. marec ob 17.00
VELIKA DVORANA SSG

Ali obstaja trenutek, ko se pop kultura in klasična glasba srečata in skupaj oblikujeta novo govorico? Mitteleuropa orkester je prepričan, da obstaja! Beatlesi so v svoji zgodovini načeli pravo revolucijo v razmišljanju o tem, predvsem pa so nam zapustili čudovito glasbo. Projekt nam v luči nove, prefinjene orkestracije daje možnost, da spoznamo svet štirih glasbenikov iz Liverpoola.

https://www.youtube.com/watch?v=0v4n0u1ABSk  

Blagajna Slovenskega stalnega gledališča (ulica Petronio 4, Trst)
je odprta od ponedeljka do petka od 10.00 do 15.ure
tel. 040 2452616
SPREJEMAMO TUDI TELEFONSKE REZERVACIJE
www.teaterssg.com

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj