Nedelja z glasbeno matinejo in dramsko predstavo

Image

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

NEDELJA, 25. FEBRUARJA

 

GLASBENE MATINEJE

…IN ZADNJA TRŽAŠKA PONOVITEV TUJCA

 

ob 11.00, foaje balkona SSG – Kvintet pihal

ob 16.00, Velika dvorana SSG – TUJEC Alberta Camusa

 

V nedeljo, 25. februarja bo Slovensko stalno gledališče odprto od jutra do večera z dvojnim dogodkom. Ob 11.00 bo v foajeju balkona glasbena matineja , ki tokrat ponuja zvoćni lesk kvinteta pihal. Program bo idealno prehodil dolgo dobo, od Haydna do Iberta, s skladbami Danzija, Rossinija, Verdija in Slavka Osterca. Igrali bodo flavtist Maurizio Saletti, oboist Fabrizio Oriani, klarinetist Giovanni Picciati, fagotist Luca Reverberi in hornist Vittorio Ferrari. Izvajalci so solisti prestižnih orkestrov kot so Orchestra del Teatro e Filarmonica della Scala, Maggio Musicale Fiorentino, OSI, Filarmonica Toscanini, Carlo Felice di Genova, Arena di Verona, Chamber Orchestra of Europe.

Ob 16.00 bo v Veliki dvorani sledila zadnja tržaška ponovitev nove uprizoritve SSG Tujec po kratkem romanu Alberta Camusa, ki raziskuje absurdne obrise razmerja med človekom in družbo. Režiser Franco Però je postavil na oder proces uradnika Meursaulta, ki po naključju ustreli Arabca. V glavni vlogi igra Jurij Drevenšek. Sodnik je igralec Mestnega gledališča ljubljanskega Boris Ostan. V vlogah partnerke protagonista Marie in prijatelja Raymonda igrata Tina Gunzek in Primož Forte. Predstava bo opremljena z italijanskimi nadnapisi in gledalci se bodo lahko pripeljali v gledališče z brezplačnima avtobusoma iz Milj in z Opčin. Prav tako bo prevoz z avtobusom na voljo v ponedeljek goriškim abonentom in gledalcem, ki si bodo ogledali predstavo ob 20.00 v Kulturnem centru Lojze Bratuž.

 

zgoraj hornist Vittorio Ferrari (no credits)

 

spodaj Tujec (foto SSG/ Luca Quaia)

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj