Nedeljske matineje 10.12. PIHALNI TRIO IZ LJUBLJANE

NEDELJSKE GLASBENE MATINEJE V SSG
v sodelovanju z Glasbeno matico
umetniški vodja: Črtomir Šiškovič

Nedelja, 10. december, ob 11.00
Pihalni trio iz Ljubljane
Matej Grahek – flavta/ Jože Kotar – klarinet/ Zoran Mitev – fagot
Glasba na prelomu stoletij


Program pihalnega tria v zasedbi Matej Grahek – flavta, Jože Kotar – clarinet in Zoran Mitev – fagot zajema dela francoskega klasika Françoisa Devienna, mojstra pihalnih inštrumentov. Sam je bil odličen flavtist in predvsem komponist. Napisal je preko 300 del za pihala, med drugimi 12 flavtnih koncertov, 6 koncertov za fagot, 6 sonat za oboo, pihalne due, trie in kvartete.
O Ludwigu van Beethovnu ni potrebno izgubljati besed, velja za najpomembnejšega predstavnika tranzicije med klasicizmom in romantiko. Transkripcija teme “Là ci darem la mano” iz opere Don Giovanni, v original za duo med sopranom in baritonom, bo tokrat zazvenel v pihalni izvedbi tria.
Pihalni trio ima redno na program dela slovenskih skladateljev. Tokrat je izbral skladbi Lucijana Marije Škerjanca ter Slavka Osterca, ki sta tudi izšli na zgoščenki leta 2006 pri Društvu slovenskih skladateljev.
Madžarski komponist Rudolf Maros je študiral pri Zoltanu Kodalyu med leti 1938 in 1942. Njegova Serenata za pihalni trio je ljubka tristavčna oblika s prijetnimi temami in v drugemu stavku poudarjenim madžarskim melosom.

Kulturni dom – ul.Petronio, 4 – Trst – Foyer balkona
Vabimo vas na aperitiv po vsakem koncertu
vstopnina: 7 evrov (5 evrov znižana)

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj