NEDELJSKE MATINEJE-orgelski koncert na Opčinah

NEDELJSKE GLASBENE MATINEJE V SSG

v sodelovanju z Glasbeno matico

umetniški vodja: Črtomir Šiškovič

 

NEDELJA, 22. december ob 12.15

Cerkev sv. Jerneja ap. na Opčinah

 

Enrico Viccardi – orgle

Slovensko stalno gledališče se pripravlja na božične praznike v lahkotnem duhu komedije in s slovesnimi vtisi orgelske glasbe. V soboto, 21. decembra ob 20.30 in v nedeljo, 22. decembra ob 16.00 bosta namreč na sporedu zadnji dve ponovitvi dvojezične predstave ZOIS_IT.SI Globalni razsvetljenci, s katero je režiserka Sabrina Morena postavila na oder zgodbo barona Zoisa in njegovih sodobnikov.

V nedeljo bo na sporedu še dodatni dogodek in sicer koncert niza Glasbenih matinej, ki jih SSG prireja z Glasbeno matico. Tokrat se bo koncert izjemoma odvijal izven sedeža in sicer v cerkvi sv. Jerneja na Opčinah. Tudi urnik bo spremenjen, saj se bo pričel ob 12.15 in bo s prostim vstopom. Prvič bodo matineje obsegale namreč orgelski koncert, ki ga bo izvedel glasbenik Enrico Viccardi.  Po diplomi iz orgel in orgelske kompozicije na konservatoriju v Piacenzi, se je Viccardi izpopolnjeval s prof. Radulescujem na Visoki šoli za glasbo na Dunaju. Koncertna dejavnost ga je popeljala na prestižne revije in mu je omogočila sodelovanje z uglednimi ustanovami v Italiji in drugje. Snemal je tudi za več referenčnih diskografskih založb. Poučuje orgle na škofijski glasbeni šoli Dante Caifa v Cremoni in je predsednik glasbenega društva Accademia Maestro Raro. Je umetniški vodja niza Percorsi d’Organo in Provincia di Como in niza Autunno Organistico nel Lodigiano. Poučuje orgle in orgelsko kompozicijo na konservatoriju v Parmi. Za koncert na Opčinah je izbral dopadljiv, geografsko in časovno raznolik program skladb Bacha, Daquina, Mendelssohna, Petralija, Francka in Fletcherja.

 

 

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj