NOVO! Družinski abonma SSG

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

DRUŽINSKI ABONMA

4 SOBOTNI POPOLDNEVI ZA NAJMLAJŠE V VELIKI DVORANI SSG

 

 

Skrb za ustvarjanje kakovostnih kulturnih vsebin za mlajše generacije spada v poslanstvo Slovenskega stalnega gledališča, ki že vrsto let ponuja specifične vsebine (in abonmaje) za mlade in otroke. Letošnja gledališka sezona zahteva varnostne omejitve, ki ne dopuščajo skupinskega obiskovanja gledališča za šolske abonente. Kljub izdrednim razmeram se je Slovensko stalno gledališče odločilo, da bo s prilagojeno ponudbo odprlo svoja vrata mladim in najmlajšim obiskovalcem. Višješolce in univerzitetne študente SSG vabi k vpisu rednega abonmaja z obiskom večernih in popoldanskih predstav po ugodni ceni dijaškega in študentskega reda. Ob tem imajo lanski vpisniki mladinskega programa pravico, da koristijo vavčer v višini 10 evrov za vpis abonmaja.

Mlajšim obiskovalcem SSG namenja Družinski abonma s štirimi predstavami, katerih se bodo otroci lahko udeležili ob spremstvu odraslih. Predstave bodo na sporedu ob sobotah ob 17.uri v Veliki dvorani SSG, od oktobra do marca. Gledališke in glasbeno-gledališke pravljice bodo pripovedovale o prijateljstvu, spoštovanju do ljudi in živali, temeljnih vrednotah v svetu, ki poudarja predvsem zunanjo podobo na socialnih omrežjih.

Vse predstave Družinskega abonmaja so uprizoritve SSG. Prvi popoldan bo na sporedu 24. oktobra z znanim otroškim junakom Pedenjpedom.  Radoveden in družaben pobalin pesniške zbirke Nika Grafenauerja je postal s priredbo in izvedbo igralca in režiserja Primoža Forteja lik zabavne gledališke predstave o porednem malčku, v katerem se bodo vsi otroci prepoznali.

12. decembra bo sledilo drugo literarno delo, ki je postalo snov za odrske deske in sicer Medved z miško na rami tržaškega pisatelja Miroslava Košute. Režiser Tadej Pišek je postavil namreč na oder poetično zgodbo o pomenu prijateljstva, s songi Marjana Peternela.

23. januarja si bodo otroci lahko ogledali novo otroško uprizoritev SSG Gregor in Silvija. Jasmin Kovic podpisuje režijo tega otroškega muzikala za dva igralca, prosto povzetega po besedilu Michaela Colemana in Tima Warnesa. Gre za romantično zgodbo neuslišane ljubezni dveh goril, ki ne znata sprejeti lastnega telesa. Skozi privlačne in prepoznavne pop motive se besedilo na lahkoten način pošali iz aktualnih trendov, od influencerjev do nedosegljivih lepotnih modelov in lažnega idealiziranja minljivih mitov.

Družinski abonma se bo zaključil nekaj dni pred pomladjo in sicer 6. marca, ko bo zaživela ponovitev glasbene predstave Na dvorišču Ferija Lainščka in Lojzeta Krajnčana. Koprodukcija z društvom DreamArt je nastala s sodelovanjem Cankarjevega doma. Govori o sosedskih odnosih na kmetiji, kjer se Romana in Ferdo razlikujeta po odnosu do živali, a bosta zaradi nepričakovanega pripetljaja našla skupno govorico. Abonmaji po promocijski ceni in s posebnimi popusti za družine z več otroki, so na voljo pri blagajni SSG, ki sprejema tudi telefonske rezervacije.

DRUŽINSKI ABONMA
4 PREDSTAVE

 
POLNA CENA  16 €

DRUGI OTROK ISTE DRUŽINE  12 €

TRETJI DRUŽINSKI ČLAN  0 €

SPREMLJEVALEC  8 €

Blagajna Slovenskega stalnega gledališča:

torek–petek: 10.00–14.00

Ulica Petronio 4, Trst

tel: +39 040 2452616

www.teaterssg.com

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj