O SNEGU IN LJUBEZNI gostuje v Milanu

Image

O SNEGU IN LJUBEZNI GOSTUJE TA TEDEN V MILANU

PREDSTAVA TADEJA PIŠKA UVRŠČENA V PROGRAM NAGRADE TEATRO NUDO

 

Slovensko stalno gledališče bo v sredo, 31. januarja in v četrtek, 1. februarja gostovalo v Milanu v tekmovalnem programu 15. Mednarodne nagrade “Teatro Nudo”. Predstava “ O snegu in ljubezni”, ki je nastala v partnerstvu z Zavodom Godot po romanu Marka Sosiča, bo na sporedu ob 21. uri na odru gledališča No’Hma, ki je glavni organizator festivala v sodelovanju z Občino Milano.

Gledališki ustvarjalec Tadej Pišek je podpisal priredbo besedila in režijo, a je tudi eden od protagonistov predstave, ki uporablja koreografije Mojce Špik in Inan Du Swami ter izvirno glasbo Marjana Peternela. Vsebine predstave so v sozvočju z angažirano usmeritvijo tega festivala: besedilo govori namreč o nevidnih oblikah nestrpnosti znotraj vsakdanjega življenja.

Predsednica gledališča No’Hma Livia Pomodoro je o projektu Tadeja Piška napisala: “Predstava povezuje ples, glasbo in poezijo in se poglablja v kompleksno analizo sodobne družbe, s katero posreduje sporočilo proti vsaki vrsti nestrpnosti in sovraštva.”

 

https://www.nohma.org/

https://www.facebook.com/teatronohma/?locale=it_IT

foto SSG/ Luca Quaia

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj