Odprtje GORIŠKE SEZONE SSG z uspešnico KAKOR V NEBESIH

Image

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

ZAČETEK ABONMAJSKE SEZONE ZA GORICO

 

Slovensko stalno gledališče

Mestno gledališče Ptuj, Glasbena matica

 

Kay Pollak

KAKOR V NEBESIH

režiser Samo M. Strelec

 

ponedeljek, 30. oktober, ob 20.00

Kulturni center Lojze Bratuž

 

Po izjemnem uspehu na tržaškem odru, kjer so prve ponovitve sprejele stoječe ovacije publike, bo koprodukcija Kakor v nebesih Kaya Pollaka odprla goriško abonmajsko sezono SSG v Kulturnem centru Lojze Bratuž.

V ponedeljek, 30. oktobra ob 20.00 bo velika zasedba igralcev in pevcev uprizorila zgodbo o dirigentu in o njegovem cerkvenem pevskem zboru, ki je v filmski različici leta 2004 prejela nominacijo za oskarje.

Režiser Samo M. Strelec je s to predstavo želel spregovoriti o pomenu skupnosti in o smislu umetnosti, ki v tem primeru povezuje različne osebnosti in jih osvobodi, da prvič lahko svobodno izrazijo svoje želje in čustva. Koprodukcija tržaškega gledališča z Glasbeno matico in Mestnim gledališčem Ptuj prikazuje življenjske dinamike znotraj pevskega zbora, v katerih se bodo mnogi gledalci prepoznali, kot tudi o preporodu človeka, ki se umakne »na konec sveta«, kjer spoznava nove življenjske vrednote in odnose.

Protagonist je dirigent na vrhuncu mednarodne kariere, ki mora iz zdravstvenih razlogov zapustiti koncertne odre. V želji po miru in samoti se vrne v rojstni kraj, kjer ga vaščani kmalu prepričajo, naj prevzame vodstvo cerkvenega zbora. Ko skozi pevsko sobo stopi v središče vaškega dogajanja, se začne dinamika odnosov v mali skupnosti spreminjati.

Vlogo dirigenta Daniela Dareusa je prevzel priznani igralec, pianist, skladatelj in pevec Jure Ivanušič, »skupnost« pa sestavljajo Tina Gunzek, Primož Forte, Nikla Petruška Panizon, Mirel Knez, Franko Korošec, Vesna Maria Maher, Romeo Grebenšek, Gregor Geč, Elena Husu, Danijel Malalan in Dejan Pevčević .

V »vaškem cerkvenem zboru« pojejo tudi zborovski in solo pevci ter glasbeniki Julija Cante, Martina Feri, Marco Ghersetich, Thomas Grill, Claudia Sedmach, Beatrice Zonta in Cecilia Zoratti. Glasbeni vodja, ki je sodeloval na pevskih vajah, je skladatelj in dirigent Patrick Quaggiato. Glasbeni del predstave sooblikuje tudi violončelistka Andrejka Možina.

Predstava je opremljena z italijanskimi nadnapisi. Abonenti in gledalci iz okolice Gorice bodo imeli na voljo brezplačni avtobusni prevoz. Na koncu predstave bodo gledalci lahko izrazili svoje mnenje z glasovnicami nagrade Primorskega dnevnika.

 

Predstava traja 1h 45′

 

vozni red brezplačnega avtobusa v ponedeljek, 30. oktobra

18.55 Doberdob, pred Občino

19.02 Selce, pizzeria

19.05 Tržič, ul. San Polo št. 155

19.10 Štivan, na autobusni postaji

19.20 Jamlje, na avtobusni postaji

19.24 Palkišče, na avtobusni postaji

19.30 Gabrje, na autobusni postaji

19.35 Sovodnje, pri lekarni

 

www.teaterssg.com

foto SSG/Luca Quaia

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj