PERPETUUM JAZZILE – v četrtek v Gorici

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE
slavnostno odprtje goriške sezone  
 
PERPETUUM JAZZILE
v četrtek, 25. oktobra, ob 20.30
Gledališče Verdi v Gorici  

s prispevkom Dežele FJK- zakon 38/2001
v sodelovanju z Občino Gorica

xogcd-9a.jpeg

 
Slovensko stalno gledališče je vključilo v letošnjo sezono tri posebno odmevne dogodke, ki jih je Dežela Furlanija Julijska krajina podprla za predstavitev izstopajočih, gostujočih produkcij iz Slovenije na treh osrednjih odrih in treh pokrajinah naše dežele. Prvi dogodek tega triptiha bo na sporedu v četrtek, 25. oktobra ob 20.30 v gledališču Verdi v Gorici s koncertom vokalnega orkestra Perpetuum jazzile. Skupina je od ustanovitve leta 1983 do danes postala unikatni pojav na slovenski glasbeni sceni, saj v veliki zasedbi združuje znamenito slovensko zborovsko tradicijo s sodobnejšimi trendi pop glasbe. Repertoar skupine obsega namreč uspešnice slovenske pop glasbe in slovite mednarodne hite, ki jih pevci izvajajo a cappella, kar pomeni izključno z glasovi. Tudi vzpon skupine sledi sodobnejšim trendom: mednarodni uspeh se je pričel namreč zaradi uspeha na spletnem portalu Youtube, kjer je njihova izvedba mednarodnega hita dosegla nad 20 milijonov ogledov. Skupina velja za eno najbolj prepoznavnih slovenskih blagovnih znamk. V zadnjih 15 letih delovanja je gostovala na odrih v Rusiji, Estoniji, Braziliji, Argentini, Nemčiji, Avstriji, Švici, Italiji, Franciji, Veliki Britaniji, ZDA, Kanadi, Srbiji, Ukrajini, Makedoniji, Belgiji ter na Hrvaškem, Kitajskem in Nizozemskem. Zasedba je novembra 2013 dvakrat razprodala dvorano Arena Stožice in z 20 tisoč obiskovalci postavila rekord obiskanosti nastopov domačih in tujih gostov v tej dvorani. Njihove priredbe si je na platformi YouTube ogledalo preko 65 milijonov gledalcev, leta 2017 pa so postali prvi slovenski glasbeni izvajalci, ki so se uvrstili v tekmo za nominacije prestižnih glasbenih nagrad Grammy. Skupina Perpetuum Jazzile je leta 2008 prejela tudi Viktorja za posebne dosežke.
Do decembra ima skupina Perpetuum jazzile na sporedu več koncertov v Avstriji, Sloveniji (kjer bo predstavila svoj prvi, izključno slovenski program) in Srbiji, v četrtek pa bo s svojim nastopom dala praznično in slovesno noto odprtju abonmajske sezone SSG za Gorico, v sodelovanju z Občino Gorica.
Enkratni koncert skupine v Gorici bo kmalu razprodan, zadnje vstopnice so še na voljo pri blagajnah Kulturnega doma Gorica in Kulturnega doma Trst, v gledališču Verdi in na spletni strani Vivaticket. Slovensko stalno gledališče je organiziralo avtobusni prevoz iz Trsta za abonente in gledalce, ki so rezervirali nagradno ali običajno vstopnico. Goriški abonenti pa bodo imeli kot vedno na voljo avtobusni prevoz iz goriške okolice.

https://www.youtube.com/watch?v=H4ERHRe2bt0
https://www.youtube.com/watch?v=1HfSLHQReVY

VSTOPNICE
Polna cena : 30 €
Znižana (under 26, over 65, abonenti SSG): 25 €  
prodaja:
Kulturni dom Trst – tel. 040 24 52 616
Kulturni dom Gorica – tel. 0481 33288
Gledališče Verdi v Gorici
Vivaticket

AVTOBUSNI PREVOZ IZ TRSTA
18.30 Trg Perugino
19.00 Krožno križišče na Opčinah (smer Bani)
CENA: 5 €

AVTOBUSNI PREVOZ ZA GORIŠKE ABONENTE  
19.35 – Doberdob, pred Občino
19.45 -Tržič, ul. San Polo pri bolnici
19.50 – Štivan, pri križišču na avtobusni postaji
20.00 – Jamlje, na avtobusni postaji
20.10 – Gabrje, na autobusni postaji
20.15 – Sovodnje, pri lekarni

 
pj.jpg

www.teaterssg.com

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj