POPOLNI TUJCI- predstava po uspešnem italijanskem filmu

Slovensko stalno gledališče
POPOLDANSKI PROGRAM

Tamara Damjanović
po motivih filma PERFETTI SCONOSCIUTI
POPOLNI TUJCI

režiserka: Tamara Damjanović
producent: SNG Drama Maribor

v nedeljo, 31. marca, ob 17.00
Velika dvorana SSG

 
popolni tujci5.jpg
 
Popoldanski program Slovenskega stalnega gledališča bo v nedeljo, 31. marca ob 17.00 ponudil filmsko obarvano predstavo Popolni tujci Tamare Damjanović po motivih italijanskega filma Perfetti sconosciuti Paola Genoveseja.
Namesto napovedane predstave Kazimir in Karolina je SNG Maribor poskrbelo zelo privlačno zamenjavo. Komična drama o razkrivanju skrivnosti, ujetih v mobilne telefone, govori namreč o zelo verjetni in vsakdanji situaciji. Štirje dolgoletni prijatelji in njihove najdražje, z izjemo Filipa, katerega prijateljica je doma obležala z vročino, se družijo na terasi in opazujejo lunin mrk. Večer mineva v čaru duhovitih zbadljivk, simpatičnih šal in aktualnih pogovorov o družinskih in intimnih zadevah. Ko tema pogovora nanese na informacije, ki jih skrivajo naši nepogrešljivi mobilni telefoni, se zbrana druščina junaško odloči, da ni skrivnosti, ki bi jih tajili pred prijateljskim omizjem. Nedolžna igra, da bo vsak od njih klice, SMS-e in MMS-e, ki bodo prihajali med večerjo, delil z vsemi zbranimi, sproži sprva zabavne reakcije, a lahkotnost igre se začne počasi izgubljati. Skrivnosti, ki bi morale ostati v majhnih glavah pametnih telefonov, spremenijo slike o zakoncih, partnerjih, ljubicah in prijateljih. Ta večer prav vsak od njih razkrije temno plat, ki jo uspešno skriva. A poti nazaj več ni in nihče ne ve, kam bo nedolžna igra usmerila svoj tok. 
Predstava Tamare Damjanović je čisto nova, saj je doživela premiero februarja letos. O uprizoritvi je režiserka povedala: “Čutila sem, da v italijanski različici izvorni material ponuja šarmantno zgodbo, ki je sama po sebi zelo dosledna in stabilna, a ima za moj okus potencial spregovoriti še o skrivni in temni plati človeške narave na ostrejši način, ker na koncu lahko v človeški duši najdemo številne temačnosti.” Zasedbo sestavljajo igralci Tomo Tomšič, Maša Žilavec, Gorazd Žilavec, Mateja Pucko, Nejc Ropret, Ana Urbanc in Matevž Biber.
Enkratna tržaška ponovitev bo opremljena z italijanskimi nadnapisi. Blagajna bo odprta uro pred začetkom. Abonenti in gledalci se bodo lahko pripeljali v gledališče z brezplačnim avtobusnim prevozom z Opčin, iz Sesljana in Milj.

Foto: Damjan Švarc
popolni tujci 4.jpg

popolni tujci.jpg

popolni tujci3.jpg

urniki in postaje avtobusnega prevoza:
SESLJAN
15.30 – Sesljan, parkirišče
15.40 – Nabrežina, trg
15.45 – Križ, avtobusna postaja
16.00 – Zgonik, pred županstvom  
16.15 – Prosek, Kržada
OPČINE
16.00 – Opčine, postaja na Bazoviški ulici 21
16.10 – Trebče, trg pri spomeniku
16.15 – Padriče, pred Cerkvijo
16.20 – Bazovica, pred cerkvijo
MILJE
16.00– Milje, avtobusna postaja
16.05 – Žavlje, avtobusna postaja
16.10 – Domjo, nasproti Kulturnega centra
16.15 – Dolina, pred županstvom
16.20 – Boljunec, pred gledališčem Prešeren
16.25 – Boršt, avtobusna postaja
16.30 – Ricmanje (Barde), avtobusna postaja

www.teaterssg.com

Piškotki nam omogočajo, da analiziramo promet in delovanje naše spletne strani. Nastavitve piškotkov za našo spletno stran lahko kadarkoli spremenite. Zapri in nadaljuj